De cine trebuie să te ferești când îți cumperi un autoturism rulat?

Vrei să îți cumperi o mașină dar nu dispui de prea mulți bani, așa că îți îndrepți atenția către o mașină la mâna a doua. Cauți însă să scoți maxim din afacerea asta, adică un raport preț-calitate optim, chiar și dacă este vorba de o alegere mai pretențioasă, din gama de mașini Mercedes-Benz rulate de exemplu.

Pentru că procesul de achiziție inițiat de tine să se încununeze cu succes, este necesar să ții cont de o serie de factori. Aceștia vor influența decisiv succesul deciziei luate de tine.

De alți factori însă, poate mai importanți decât cei ce reprezintă calități ale mașinii propuse, trebuie să te ferești. Aceștia sunt factori de care, la fel, depinde rezultatul final. În fond, orice plus la mașina aleasă pentru achiziție poate păli în fața unei defecțiuni.

De cine să te ferești când îți alegi o mașină la mâna a doua?

În acest caz, vom atinge punctul cel mai sensibil al întregului proces de achiziție a unei mașini rulate: cine vinde masina. Acesta este unul dintre cele mai importante criterii de care depinde succesul achiziției tale. De la cine vreau să cumpăr mașina?

Samsari vs. Proprietari vs. Dealer auto. Acestea sunt principalele surse de unde îți poți achiziționa mașina la mâna a doua. Care dintre ei reprezintă cea mai bună alegere?

Pentru a vedea care este cea mai bună alegere, trebuie să definim ce înseamnă ‘cea mai bună alegere’. Ce presupune ea, care sunt criteriile care definesc o alegere bună?

Pentru a vedea ce înseamnă o alegere bună între cele trei surse, ne vom raporta la ideea centrală a articolului, adaptată contextului, adică: de care dintre ei trebuie să ne ferim și de ce?

Samsarii. Aceștia sunt arhicunoscuți pentru țepele pe care le dau. Sună crud, dar așa este. Cei mai mulți cumpără mașini din străinătate și le vând în țară cu adaosul dorit de ei. Nu poți ști cu siguranță de unde e mașina, cât a fost costul inițial, câți proprietari a mai avut. Mai mult, singura dovadă că mașina nu este defectă sau aproape de a se defecta este cuvântul samsarului.

Drept urmare, nu este de preferat să îți cumperi o mașină de la samsari, mai ales dacă este vorba de vreuna din sfera de masini Mercedes-Benz rulate. Nu de alta, dar nu vrei să dai niște mii bune de euro pe o mașină care se strică în 6 luni. E foarte posibil să plătești apoi mai mult pe reparații, decât prețul plătit pe ea.

Proprietari. Aceștia se comportă tot cam ca niște samsari, doar că nu și-au făcut o profesie din asta. Și un proprietar poate să ascundă eventuale defecțiuni, iar problema majoră este că nu mai controlezi situația după ce ai achiziționat mașina. Cu alte cuvinte, dacă ți se strică mașina după o lună, nu mai poți contacta proprietarul să îi bați obrazul.

Dealer auto. Reprezentantele s-au prins deja de schemele din piața și implementează deja strategii de abordare a clienților cât mai corecte, eficiente, care să ofere un avantaj de ambele părți.

În primul rând, prețul este afișat la vedere din start. El nu poate fluctua (poate doar în funcție de pachetele de dotări alese), așa cum se poate întâmpla în celelalte două cazuri, când, de exemplu, un samsara poate schimba prețul în funcție de persoana interesată.

Mai mult, la dealer poți achita suma în rate, așa cum face dealerul Auto Schunn Romania, care comercializează de 24 de ani în România mașini Mercedes-Benz rulate.

Bun, am înțeles cu banii, dar dacă se strică, nu sunt la fel de expus? Răspunsul este nu. Cel puțin dealerul mai sus menționat oferă garanție 2 ani, iar dacă ți se strică mașina în acest timp, de ea de ocupa tehnicieni profesioniști, acreditați Mercedes-Benz.

Drept urmare, e clar: dacă vrei ca achiziția ta să fie un succes, cel mai indicat este să mergi direct la un dealer auto care comercializează mașini la mâna a doua. Riscurile în acest caz sunt foarte mici, iar satisfacția unei alegeri bine făcute va fi maximă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.