Deputaţii au adoptat proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii / Dragnea, despre acuzaţiile legate de FSDI: Sunt prostii. Nu putem conduce după minciunile unora

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, cu cu 174 de voturi ”pentru”, 98 de voturi ”împotrivă” şi trei abţineri

Deputaţii au adoptat proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Potrivit proiectului, au fost propuse 33 de companii de stat care pentru a face parte din Fondul Suveran de Investiţii. Printre acestea se regăsesc Societatea de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice – Electrica S.A., E.ON Energie România S.A., OMV Petrom S.A, Telekom România Communication S.A., Engie România S.A., Antibiotice S.A., Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A., Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz S.A. Chimcomplex S.A., Instalaţiilor de Ridiciat şi Recipientelor sub Presiune S.A., Compania Naţională Unifarm S.A., Compania Naţională Loteria Română S.A. şi IAR S.A.

Faţă de forma adoptată de Senat, Comisia de politică economică a Camerei Deputaţilor a introdus în listă încă zece companii care nu produc profit, respectiv Compania Naţională de Căi Ferate C.F. R S.A., Societatea de Radiocomunicaţii S.A., S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A., Poşta Română, Aeroportul Timişoara Traian Vuia, Uzina Termoelectrică Midia S.A., Administraţia Porturilor Dunării Fluviale S.A. şi Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A.

Capitalul social al FSDI va fi de 9 miliarde de lei.

” FSDI are ca scop atât dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase de proiecte de investiţii rentabile şi sustenabile, în diverse sectoare economice, prin participare directă ori prin intermediul altor fonduri de investiţii sau al unor societăţi de investiţii, singur sau împreună cu alţi investitori instituţionali sau privaţi, inclusiv prin participarea în parteneriate public-private, cât şi administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Dragnea despre acuzaţiile privind Fondul Suveran: Sunt prostii. Nu putem conduce după minciunile unora

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că toate acuzaţiile privind Fondul Suveran sunt prostii şi nu poate fi condusă o ţară după ce spun “unii şobolani”.

“Nu sunt acuzaţii, sunt prostii, nu există bază şi nici adevăr. Unii colegi care azi spun aceste enormităţi, inspiraţi probabil de cei care vorbeau de intelegeri secrete cu evreii, susţineau că stiu ca e un proiect important. Acest fond de investiţii, pentru că este criticat şi de opoziţie funcţionează în multe ţări din lume”, a declarat miercuri, Liviu Dragnea.

Declaraţia a venit în contextul în care fostul premier Victor Ponta a scris pe Facebook că adoptarea proiectului privind Fondul Suveran este cel mai mare furt din averea statului român din istorie, de peste 10 miliarde de euro.

“Nu comentez ce spun şobolanii. Mihai Tudose nu se putea opune pentru că a avut această idee în legătură cu acest fond, iar Teodorovici ştiu că l-a susţinut. Dacă ne luăm după un şobolan că ce spun alţii.. nu putem conduce ţara după minciunile unor mincinoşi patologici”, a mai spus Dragnea.

Acesta a completat că: “Orice companie care e introdusă în acest fond va fi avantajată şi toate aceste companii să se dezvolte bine şi sănătos pentru că va fi o administrare profesionistă, vor fi selectaţi şi numiţi profesionişti, care să facă ca aceste companii să fie profitabile”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.