Prima intrebare care ne vie in cap gandidu-ne la acest produs este “ce este tabla zincata?”. Ei bine, este un material de constructii confectionat din otel pentru o mai buna calitate a produsului finit. De asemenea acest material metalurgic se bucura de mai multe beneficii si avantaje provenite atat din materia prima cat si din etapa de zincare.
Diferentele majore dintre tabla zincata si alte tipuri de materiale asemanatoare
In primul si in primul rand, aspectul produsului finit numit tabla zincata se caracterizeaza prin grosimi reduse si suprafete intinse dar in acelasi timp tot in privinta dimensiunilor poate fi un produs destul de variat.
Fata de restul tipurilor de produse metalurgice, tabla zincata se diferentiaza in mod definitoriu prin stratul de zinc aplicat la finaul etapei de productie. La randul lui, acest strat poate varia in functie de nevoie dar si de bugetul fiecarui mester in parte. De asemenea, tot acesta este factorul cauzator care determina culoarea materialului.
Diferentele nu se limiteaza doar la aspect ci ajung pana la modul in care tabla zincata se comporta in diferite cazuri si in afata a mai multor agenti ce ar putea actiona asupra lui. In acest sens, etapa in care se aplica pelicula de zinc joaca un rol crucial. Tocmai acesta este si factorul decisiv atunci cand un consumator, experimentat sau incepator, alege ce fel de tabla sa foloseasca pentru a duce la final proiectul pe care il coordoneaza.
Ce beneficii ai daca alegi tabla zincata?
Multumita stratului de zinc, tabla zincata dobandeste mai multe atribute care fac din acest produs un bun competitor pentru primul loc in topul tendintelor constructorilor in ceea ce priveste materialele de constructii preferate si utilizate. Printre cele mai importante atribute si avantaje vom regasi:
- Rezistenta foarte buna la ruginire – pelicula de zinc reuseste cu usurinta sa tina la distanta pericolul reprezentat de agentii corozivi;
- Buna rezistenta impotriva intemperiilor – acest produs prin natura sa reuseste sa faca fata intemperiilor provenite din mediul exterior;
- Eficienta raportului pret-calitate – dat fiind faptul ca materialul de constructii este facut din otel, produsul finit constituite o buna varianta atat din punct de vedere al costurilor cat si din cel al calitati.
Unde si cum poti folosi tabla zincata?
Asa cum am mentionat anterior, pelicula protectoare aplicata in ultima etapa de fabricarie a foii de tabla zincata reuseste sa ii asigure o serie de caracteristici ce o califica pentru folosinta in mai multe locuri precum constructiile de poduri, copertine, acoperisuri, confectii metalice, etc.