Despre termo-izolatiile cu polistiren extrudat

Scurta prezemtare a ceea ce inseamna polistiren extrudat

Acest material numit polistiren extrudat se utilizeaza in industria constructiilor mai ales in faza de finisare, atunci cand este nevoie de izolatie termica cu anumite proprietati necesare. Fata de alte materiale utilizate pentru asta, acest produs urmareste sa reziste mai ales cazurilor de umezeala extrema.

Acest produs s-a lansat pe piata inca din anii 1950 insa el a inceput a fi utilizat in mod larg abia incepand cu anii 1970.

polistiren extrudat

Pentru ce ar trebui sa alegi polistiren extrudat?

Dupa cum am mentionat anterior, acest produs denumit polistiren extrudat este folosit pentru izolarea eficienta a cladirilor. Comparativ cu alte tipuri de material izolant, acest produs garanteaza prin calitatea acestuia durata de viata vasta si rezistenta extrem de sporita impotriva fenomenelor ce implica treceri dese de la medii umede la medii foarte uscate.

In plus, materialul dovedeste a fi dur si in acelasi timp destul de flexibil si elastic, lucru ce ajuta semnificativ atunci cand ne raportam la manipulare dar si la gradul de dificultate in montare (foarte mic).

Comparativ cu cel expandat, acest polistiren extrudat beneficiaza de o structura celulara sigilata. Multumita acestei proprietati aces material se bucura de rezistente mari la cicluri repetate de umezeala si uscare, dezghet si inghet etc.

De ce ar trebui sa folosesti polistiren extrudat?

Desi este asemanator din multe puncte de vedere cu cel expandat, acest tip de polisitren extrudat el se diferentiaza de acesta prin faptul ca nu permite resiratia peretelui. Acest lucru potenteaza caracterul etans si impiedica infiltrarea apei si deteriorarea structurii peretelui.

Date fiind proprietatile sale comune dar si cele definitorii, acest produs izolant este recomadat a fi montat pe partea exterioara a cladirilor atat cu scop de izolare dar si cu scop de protectie a structurii constructiei.

Motive clare pentru care ar trebui sa alegi placile de polistiren extrudat?

Punctual vorbind, cateva motive concrete care va pot convinge sa cumparati polistiren extrudat sunt:

  • Reprezintra un excelent izolator termic pentru cladirile dumneavoastra;
  • Avand in vedere ca este un material dur dar are si un oarecare grad de flexibilitate, acesta poate fi folosit chiar si pentru izolarea podelelor;
  • Foarte rezistent la presiuni fizice dar si la expunerea indelungata sub razele soarelui;
  • Poate fi gasit in multiple variante de grosimi si dimensiuni pentru a se potrivi necesitatii fiecarui constructor;
  • Greutatea scazuta si duritatea ii ofera un grad ridicat de manevrabilitate;
  • Poate fi gasit in toate magazinele care furnizeaza materiale de constructii.
,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.