DIICOT: Captură de 84 de kilograme de heroină la Sighetu Marmaţiei

Doi cetăţeni olandezi au fost reţinuţi după ce în maşina lor au fost găsite 167 de pachete care conţineau 84,3 kg heroină, informează DIICOT.

„La data de 04.03.2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspecţilor H. H. şi K. E. N., cetăţeni olandezi, pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de mare risc. În fapt, s-a reţinut că, la data de 04.03.2019, la ora 09:33, suspecţii au pătruns pe teritoriul României, prin P.T.F. Sighetu Marmaţiei, dinspre Ucraina, într-un autoturism înmatriculat în Germania. Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că autoturismul este prevăzut cu un loc special amenajat format prin dublarea porţiunii de şasiu pe suprafaţa aferentă zonei locurilor din faţă ale autoturismului, compartiment realizat prin sudarea de foi de tablă, cu acces din interiorul autoturismului, pe sub scaunului pasagerului din dreapta faţă”, anunţă DIICOT.

În compartimentul special amenajat au fost identificate 167 de pachete  ce conţineau cantitatea de 84,3 kg heroină.

În cursul zilei de marţi, suspecţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost instrumentată cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei.

Sursa: News.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.