Dilema unui primar care a primit finanţare de la buget pentru o toaletă: Pot oferi doar o improvizaţie

Primarul oraşului, Ovidiu Creţu, spune că suma primită de la Guvern nu este suficientă pentru realizarea unei investiţii de acest fel, banii ajungând abia pentru proiectarea unor toalete sau pentru improvizaţii.

„Am primit 70.000 de lei, cu care o să putem face ori nişte improvizaţii, ori să ne apucăm să facem ceea ce ştim să facem, adică o investiţie corespunzătoare. Dar banii aceştia nu o să ajungă de o investiţie, o să ajungă de studii, de proiect şi eventual să începem, dar nicidecum să rezolvăm problema”, spune Ovidiu Creţu.

Deşi şcoala începe în mai puţin de două săptămâni, autorităţile locale aşteaptă deocamdată soluţiile din partea experţiilor care să spună ce să se facă la şcoala din Săltiniţa: o toaletă ecologică, o improvizaţie sau studii şi proiectare pentru o toaletă corespunzătoare care va fi racordată la reţeaua de apă şi canal în 2021 – 2022.

„Există varianta de a face o improvizaţie, o toaletă ecologică nu rezolvă problema. Nu ştiu în ce ar putea consta improvizaţia, aşteptăm de la Direcţia Tehnică soluţiile. S-ar putea face, sigur, cu bani mulţi, o instalaţie cu bazin în podul şcolii, cu tot ceea ce trebuie, dar costă foarte mulţi bani şi peste trei ani o arunci pentru că ajunge apa curentă şi nu îţi mai foloseşte. (…) Trebuie să ne gândim şi la următorul lucru: dacă copilul are acasă anumite condiţii, eşti obligat să le dai şi la şcoală. Dacă el acasă are alte condiţii, te chinui degeaba la şcoală. Până când Slătiniţa nu va avea apă şi asta va fi în 2021 sau 2022, când se va termina investiţia, lucrurile, spun eu, sunt făcute mai mult pentru promovare, de reclamă sau, să spunem, politic. Pentru că dacă el acasă nu are apă curentă, toaletă curentă, atunci ce îi fac eu la şcoală? O improvizaţie!”, afirmă Creţu.

La şcoala generală din Slătiniţa învaţă 40 de elevi şi preşcolari, elevii de gimnaziu fiind mutaţi la şcolile din Bistriţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.