Echipa OMS care investighează originea Covid-19 vrea să renunţe la raportul privind misiunea din China

Echipa OMS care investighează originea Covid-19 intenţionează să renunţe la un raport interimar referitor la misiunea sa recentă în China.

 

Decizia a fost luată pe fondul tensiunilor în creştere dintre Beijing şi Washington legate de anchetă şi a unui apel făcut de un grup internaţional de oameni de ştiinţă pentru efectuarea unei noi investigaţii, a declarat, joi, publicaţia Wall Street Journal, citată de Reuters.

La Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic, a afirmat într-un răspuns pe email: ”Raportul complet este aşteptat în următoarele săptămâni”, conform News.ro.

Nu au fost disponibile imediat informaţii legate de motivele întârzierii publicării constatărilor misiunii conduse de OMS în oraşul Wuhan din centrul Chinei, unde au fost depistate primele cazuri de Covid-19 la oameni.

China a refuzat să ofere date neprelucrate despre primele cazui de Covid-19, echipei conduse de OMS care investighează originile pandemiei, a declarat luna trecută Dominic Dwyer, unul dintre membrii echipei OMS, ceea ce poate complica eforturile de a înţelege modul în care a început epidemia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.