ELKOTech Romania include goarna de rețea AXIS 3003 în soluțiile de securitate din portofoliu

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate, include în portofoliul său goarna de rețea AXIS C3003-E.

Goarna oferă utilizatorilor posibilitatea de a face anunțuri de la distanță sau se poate programa pentru intervenții automate de securitate. Când se utilizează alături de un sistem de supraveghere video, AXIS C3003-E permite unui operator să se adreseze oamenilor depistați de camera de monitorizare de la distanță și să îi determine să renunțe la unele activități nepotrivite.

‘AXIS C3003-E completează gama de soluții ELKO din noua generație de echipamente IoT (Internet of Things). Goarna de rețea AXIS este ușor de instalat și de integrat în soluții de monitorizare sau sisteme de telefonie IP. Inițiativa de a dezvolta acest tip de echipament se bazează pe sugestiile venite de la clienți’, a declarat Gabriela Gheorghe, director general ELKOTech România.

ELKOTech pune la dispoziție goarna de rețea AXIS C3003-E prin canalul său de parteneri, alături de camerele video Axis și toate echipamentele necesare unei soluții de supraveghere video complete și optime. Ca materializare practică a conceptului de Internet of Things, AXIS C3003-E a fost dezvoltată într-o strânsă colaborare cu cei mai mari jucători din industria de supraveghere video de rețea. Printre beneficiile induse de echipament se numără: costuri reduse de instalare, integrare ușoară și fiabilitate extinsă. Odată instalată, goarna permite utilizatorilor să adauge cu ușurință funcția de voce sistemului de supraveghere pentru a descuraja activități nedorite.

Modelul este ideal pentru creșterea gradului de securitate oferit de instalațiile de supraveghere video exterioare, dispuse în zone precum: parcări, șantiere, locații de infrastructură critice și piețe publice. AXIS C3003-E este primul model pe standard deschis dedicat transmiterii vocii la distanță. AXIS C3003-E este simplu de instalat și de integrat într-un sistem de supraveghere video sau într-un sistem de telefonie IP, făcând posibilă realizarea de anunțuri publice de oriunde, grație conexiunii la rețea.

AXIS C3003-E este o goarnă autonomă care asigură transmiterea de semnal, decodarea și amplificarea vocii, având și rol de difuzor. Spre deosebire de multe goarne analogice, Axis C3003-E nu are nevoie de o conectare separată la un amplificator sau la o cameră de supraveghere IP pentru a se conecta la rețea. Ca unitate de sine stătătoare, AXIS C3003-E poate fi plasată oriunde, permițând o abordare flexibilă, scalabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor. În plus, nu are nevoie de o sursă de alimentare externă. Datorită tehnologiei Power over Ethernet (PoE), printr-un singur cablu de rețea, AXIS C3003-E se alimentează și se conectează direct la un sistem de management video și/ sau sistem de telefonie de voce IP (VoIP).

Difuzorul oferă un nivel ridicat de presiune acustică pentru un discurs inteligibil, transmis chiar și de la distanțe mari. Această caracteristică permite obținerea unui sunet clar și de calitate. Pentru o testare cât mai ușoară a echipamentului goarna deține integrată funcția Auto Speaker Test, care poate verifica dacă difuzorul funcționează în parametri optimi. AXIS C3003-E se integrează de asemenea cu sisteme de telefonie VoIP care utilizează SIP (Session Initiation Protocol). Acestă integrare permite utilizatorilor să se conecteze la goarnă și să facă anunțuri chiar de pe telefonul lor mobil. AXIS C3003-E poate reda un fișier pre-înregistrat atunci când este declanșată manual sau automat ca răspuns la un eveniment de alarmă.

AXIS C3003-E este ușor de instalat și oferă claritate discursului, cu o acoperire extinsă pentru aplicațiile de supraveghere video. De asemenea, utilizatorii pot să-și încarce fișiere audio proprii, personalizate. Goarna se integrează ușor cu sistemele de management video și cu aplicații specializate, precum cele dezvoltate de Milestone Systems, care se află începând de anul acesta în portofoliul ELKOTech România.

Despre Axis Communications
Axis este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale Axis sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise. Axis are peste 1900 de angajați în peste 40 de birouri în lume și cooperează cu peste 75.000 parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

Despre ELKOTech Romania și Grupul ELKO
ELKOTech Romania este specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate: soluții mobile, componente, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Din portofoliul de produse fac parte branduri de top din industrie, precum: Acer, ACTi, Allied Telesis, AMP, Netconnect, ATEN, APC by Schneider Electric, Asus, Axis Communications, Bitdefender, Dell, D-Link, Fujitsu, Gigabyte, HGST, Hikvision, Intel, Kingston, Lenovo, Linksys, Lite-On, Microsoft, Micron Technology, Moxa, Mustek, OCZ Technology, Optoma, Packard Bell, QNAP, Samsung, Seagate, Supermicro, Tecnoware, Western Digital.

ELKOTech Romania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom.

ELKOTech Romania este membră a Grupului ELKO (ELKO Grupa AS), unul dintre cei mai importanți distribuitori IT din Europa de Est. Cu peste 700 de angajați, ELKO este prezent în 9 țări: Letonia, Estonia, Lituania, Rusia, Ucraina, România, Slovenia, Slovacia și Kazahstan. ELKO reprezintă mai mult de 90 de producători IT de renume mondial și distribuie peste 20.000 de articole către o rețea de parteneri ce cuprinde aproximativ 7.000 de companii revânzătoare. Compania este deținută de mai multe entități și de fondul de investiții Amber Trust.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să accesați www.elko.ro și www.elkogroup.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.