Emeric Ienei este consilierul lui Viktor Orban pentru deschiderea celei de-a 3-a academii în România

Viktor Orban, premierul Ungariei, pare că şi-a făcut un ţel al politicii sale externe din implementarea unor proiecte în ţările în care trăiesc un număr important de etnici maghiari. În România, guvernul de la Budapesta a investit deja 6 milioane de euro în academiile de fotbal de la Sf Gheorghe şi de la Miercurea Ciuc. Acum, cu ajutorul lui Emeric Ienei, care este consilierul său, vrea să preia o echipă din judeţul Bihor, unde să investească într-o nouă academie. “Da, mă cunosc de foarte mult vreme cu Orban, sunt consilierul lui“, a afirmat Emeric Ienei.

Am fost o singură dată la dânsul, în Ungaria, unde am avut o întâlnire, dar de atunci nu am mai mers acolo pentru că îmi este greu cu drumurile. Vorbim destul de des la telefon, e metoda de comunicare cea mai simplă. Ne ştim de multă vreme! Când am mers la dânsul la birou, în Budapesta, chiar mai veniseră nişte turci ca să vorbească despre fotbal şi sport“, a precizat Emeric Ienei pentru Gazeta Sporturilor.

Viktor Orban va veni la Oradea pentru decizia finală în privinţa unei noi Academii

În ultimele discuţii pe care le-am avut am încercat să găsim un loc şi o echipă de aici unde să facă o academie de fotbal. După modelul de la Sepsi şi Csikszereda. Am avut deja primele discuţii cu dânsul şi cu cei din oraş. … “Încerc să ajut cu cele mai bune sfaturi şi informaţii pe care le am. Cred că o să vină şi domnul Orban şi vom stabili exact locaţia unde să fie construită Academia şi să punem la punct toate detaliile, să dăm drumul la treabă“, a mai spus antrenorul cu care Steaua a reuşit cea mai importantă performanţă a fotbalului românesc, câştigarea Cupei Campionilor Europeni în 1986, 2-0 cu Barcelona, după executarea loviturilor de departajare.

Ungaria a investit deja în jur de 6 milioane de euro în proiecte similare la Csikszereda şi la Sepsi, câte trei milioane la fiecare dintre academii. Iar rezultatele sunt foarte bune, obţinute într-un timp extrem de scurt. Sepsi a reuşit să se califice în play-off-ul Ligii 1, înaintea unor echipa ca Dinamo, FC Botoşani ş Poli Iaşi, iar formaţia din Sf Gheorghe, care joacă în liga a 3-a, a ajuns până în sferturile Cupei României la fotbal, după ce a eliminat şi pe Dinamo pe parcurs.

Orban i-a oferit 6 milioane lui Ion Ţiriac pentru un turneu de tenis de la Geneva. Românul e coproprietar al licenţei

Implicarea masivă în sport este dovedită şi de intenţia de a cumpăra şi un turneu important pentru Budapesta. Mai puternic decât cel de la Bucureşti, pe care l-a preluat în momentul în care Ion Ţiriac şi Ilie Năstase nu au mai putut folosi Arenele BNR, unde nu s-a mai primit aviz de funcţionare din partea ISU. “Vrea să cumpere un turneu, a oferit imediat 6 milioane de euro pentru cel de la Geneva. Care e cu o săptămână înainte de Roland Garros. Şi care aparţine jumătate mie, jumătate unui fost jucător neamţ. A spus că achită a doua zi 6 milioane de euro dacă suntem de acord”, a spus Ion Ţiriac, fost mare tenisman român şi cel mai bogat fost sportiv, conform Forbes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.