Este psihoterapia de cuplu solutia salvatoare pentru relatia ta?

Se intampla sa ajungeti intr-un anumit punct in relatia cu partenerul dumneavoastra in care sa credeti ca problemele nu mai au nicio rezolvare. Desi exista cazuri grave in care doar separarea mai este singura solutie, de cele mai multe ori exista anumite alternative. Una dintre aceste alternative este chiar terapia de cuplu. Desi nu exista inca un numar prea mare de persoane care iau in considerare aceasta alternativa, conform statisticilor psihoterapia de cuplu ofera de multe ori rezultate pozitive. Cel mai important este sa retineti ca atunci cand apar conflicte, cel mai rau lucru pe care il puteti face este sa ignorati problema. Comunicarea este cheia.

psihoterapie de cuplu

Cateva lucruri de stiut despre psihoterapia de cuplu

Principalul lucru pe care trebuie sa il aveti in minte atunci cand vreti sa apelati la terapia de cuplu este acela ca terapeutul are ca scop gasirea unei cai de mijloc. In niciun caz, acesta nu are in plan sa tina partea unuia dintre parteneri. De-a lungul sedintelor veti ajunge la concluzia ca majoritatea problemelor initiale nu erau atat de grave pe cat vi le inchipuiati. Desi psihoterapia de cuplu poate sa fie o experienta foarte benefica, considerati urmatoarele aspect inainte de a va face o programare:

Nu uitati ca majoritatea problemelor din relatia dumneavoastra se nasc deoarece nu aveti o buna comunicare cu partenerul dumneavoastra. Incercati sa remediati acest aspect inainte de a apela la un specialist.

Cum s-a mentionat si la inceputul articolului, exista anumite situatii in care indiferent de numarul de sedinte de terapie de cuplu, problemele nu au nicio alta rezolvare inafara de separarea partenerilor.

Nu uitati ca psihoterapeutul este acolo ca sa va ajute. Asa ca atunci cand va da anumite sfaturi pentru indreptarea situatilor, cel mai bine este sa le respectati cat mai mult. Acestea pot duce la restabilirea echilibrului in relatia cu partenerul dumneavoastra.

Sedintele de psihoterapie de cuplu nu au niciodata un numar fix. Cazurile difera foarte mult unul de altul, asa ca nu puteti stii niciodata cat de mult va dura rezolvarea problemelor dumneavoastra. Cel mai important este ca ambii parteneri sa coopereze pentru a ajunge la un compromis benefic pentru amandoi.

Cum sa alegeti un terapeut pentru sedintele dumneavoastra de psihoterapie de cuplu?

Un alt aspect al sedintelor de psihoterapie de cuplu este acela ca fiecare terapeut are un stil diferit de abordare a situatilor. Informati-va inainte de diferitele tipuri de psihoterapie, cum ar fi cea analitica, comportamentala, etc. In acest mod sansele ca problemele din relatia dumneavoastra sa fie rezolvate vor creste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.