Furnizorul de tehnologie bancară via cloud, Mambu, anunță dublarea numărului de angajați și mutarea în clădirea Moldova Center

Caracterizat de un ADN evolutiv din care fac parte gene precum “cloud”, “inspect and adapt” și “collaborative”, începând cu 2017, partenerul de servicii bancare, Mambu, își extinde centrul de dezvoltare din Iași, dorindu-și o absorbție diversă de skill-uri tehnice precum Java developer, testare automată/manuală, cloud admin.

Echipa Mambu, prezentă pe piața din Iași din 2011, dezvoltă, utilizând cele mai noi versiuni de tehnologii, propriul produs din zona FinTech.
Unul dintre termenii ce caracterizează domeniul pentru care compania Mambu produce software este ‘disruptive’. Prin aceste tehnologii, ce revoluționeaza experiența consumatorului de servicii bancare, Mambu reușește să ajute utilizatorul final să își personalizeze produsele financiare, opțiune inexistentă în domeniul bancar tradițional. Clienții Mambu apreciază platforma de tip cloud, siguranța datelor și modul în care platforma Mambu reușește să țină sub control cheltuielile pe serviciile lor IT.
Inființată în 2010, compania germana Mambu a început prin deservirea companiilor de micro-creditare, în primul rând pe piețele emergente. Cea mai mare creștere a survenit ulterior în Europa și Asia Pacific, prin companii ce oferă servicii complete — de la credite de consum și creditarea IMM-urilor până la servicii pentru organizații P2P și oferte bancare pentru persoane fizice.


Incă înainte de a fi oficial înființată compania, echipa de start a Mambu, în anul 2009, a început să investigheze modul în care tehnologia poate ajuta la furnizarea de servicii financiare. Tehnologia cloud schimbă industrii și internetul devine rapid o normalitate chiar și în regiunile mai puțin dezvoltate. Decizia pentru o soluție viabilă a fost clară — aducerea tehnologiei bancare în secolul 21, fiind astfel ușor accesibilă organizațiilor de orice dimensiune și suficient de flexibilă pentru orice oportunitate de piață.
Din 2011, Mambu oferă servicii pentru peste 140 de instituții financiare în aproximativ 36 de țări din toata lumea, deservind aproape 2 000 000 de conturi active.

Echipa Mambu din sediul din Iași este responsabilă de dezvoltarea întregii platforme Mambu. Echipa a avut o creștere organică, ajungând în prezent la 40 de profesioniști IT. Dimensiunea actuală a echipei, planurile de viitor, precum și grijă pentru confortul angajaților au dus către decizia companiei de a-și muta biroul în spațiile Moldova Center, într-o suprafață totală de aproximativ 1.200 mp.
Mambu a creat în Iași un centru de excelență Java, iar principalele criterii de eligibilitate a candidaților sunt pasiunea pentru tehnologie și inovație, abilitățile de rezolvare a problemelor, motivația și orientarea către lucrul în echipă, experiența de lucru, dar nu în ultimul rând potențialul de dezvoltare.


‘In Mambu credem într-o abordare onestă a colaborărilor de business sau de muncă, astfel încât toată lumea să aibă oportunitatea de a contribui și face o diferență. Imbrățișăm o atitudine sinceră și umană în drumul nostru către schimbare și inovație. Pentru noi echipa este pe primul loc, apoi clienții noștri, apoi acționarii noștri. Tocmai în acest sens alegerea Moldova Center reflectă preocuparea noastră pentru un spațiu de birouri confortabil, calitativ, cu lumina naturală, cu spații de lucru corespunzător utilate și cu zone de relaxare variate’ a declarat Managing Director-ul Mambu, Ciprian Diaconașu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.