Gard din panouri bordurate – sfat de la Mesteru Manole

Mesteru Manole va prezinta astazi pasii pe care trebuie sa-i urmati atunci cand vreti sa construiti un gard din panouri bordurate cu stalpi montanti in temelie. Panourile bordurate au inceput sa fie in ultimii ani una dintre cele mai des folosite solutii pentru imprejmuirea anumitor spatii. Avand o protectie anti-coroziva, aceste panouri bordurate cumparate online de la Mesteru Manole rezista foarte bine in timp si nici nu ruginesc, si in plus, arata bine si din punct de vedere estetic.

Cei 7 pasi pe care trebuie sa-i urmati pentru gardul din panouri borduratepanou bordurat

  1. Pregatirea pentru sapaturi – in cazul in care exista un grad vechi, acesta trebuie inlaturat pentru a face loc celui nou din panouri bordurate. Apoi trebuie sa trasati locul unde vor fi facute sapaturile pentru stalpi si centura de beton.
  2. Sapaturile – astazi va prezentam un gard din panouri bordurate ce va avea o sapatura a santului de 30 cm latime si cam 40-50 cm adancime. Apoi puneti fier beton in sapatura pentru a oferi un plus de rezistenta.
  3. Cofrarea – trebuie sa va apucati sa cofrati centura de beton pe toata lungimea gardului.
  4. Montarea stalpiilor – inainte sa fie montanti acestia trebuie sa fie pregatiti. Trebuie taiati la inaltimea dorita (in general sa taie la inaltimea panourilor bordurate), iar la baza lor trebuie sudate doua bare de fier in forma de X pentru rezistenta. Apoi trebuie sa montati primul stalp pe care il veti fixa in mijlocul cofragului si dupa puteti incepe montarea urmatorilor stapli. Pentru a pune stalpii la distanta egala puteti folosi o scandura ce are aceeasi lungime ca si panourile bordurate pe care sa o folositi ca si distantier.
  5. Turnarea betonului – dupa ce ati montat toti stalpii este momentul sa turnati centura de beton. Atentie aceasta trebuie sa egala peste tot.
  6. Sudarea panourilor bordurate – aceasta este cea mai usoara operatiune de pana acum. Trebuie sa sudati panourilor bordurate pe fiecare stalp in patru puncte. Panourile bordurate trebuie sa se intalneasca la mijlocul stalpului.
  7. Decofrarea – dupa ce toti pasii de mai sus au fost executati, trebuie sa decofrati centura de beton si sa-i mai aplicati manual o mana de beton acolo unde este cazul pentru a fi cat mai dreapta.

Astfel, daca urmati acesti pasi o sa puteti construi un gard din panouri bordurate durabil, rezistent si frumos.

Panouri bordurate in ofera la magazinul online de constructii Mesteru Manole

In magazinul online de materiale de constructii Mesteru Manole gasiti o oferta extraordinara la panouri bordurate. Pe site-ul www.mesterumanole.ro gasiti gama variata de produse din categoria materialelor de constructii la super preturi. In plus, pentru informatii si sfaturi puteti poate apela serviciul de asistenta la numarul de telefon 0741.238.406.
panouri bordurate

,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.