Iohannis a cerut eficiență maximă în ancheta privind incendiul; Guvernul a decretat trei zile de doliu național

Președintele Klaus Iohannis a solicitat sâmbătă procurorului general Tiberiu Nițu, ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, și secretarului de stat Raed Arafat ca ancheta în cazul tragediei care s-a produs vineri noapte în București să se desfășoare cu maximă eficiență, fermitate și celeritate în aplicarea legii.

Șeful statului s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu Gabriel Oprea și Raed Arafat.

Tot sâmbătă Guvernul a decretat trei zile de doliu național, în cadrul unei ședințe extraordinare convocată de premierul Victor Ponta în urma tragediei petrecute vineri seară în Capitală, când 27 de persoane au decedat după incendiul care a avut loc în clubul Colectiv.

Premierul Victor Ponta a cerut autorităților competente ca în perioada următoare să demareze o verificare “la maximum prevăzut de lege” asupra condițiilor în care funcționează cluburile de pe întreg teritoriul țării.

Președintele Klaus Iohannis a mers la Spitatul Floreasca pentru a vizita pacienții răniți în incendiu, dar și la locul unde s-a produs tragedia, care s-a soldat cu 27 de persoane decedate și 162 de persoane transportate la mai multe spitale din Capitală.

Șeful statului a a declarat că are indicii că, în cazul incendiului din București, nu au fost respectate reglementările legale.

“Este o mare, mare tragedie și cred că este foarte important să tragem deja primele învățăminte de aici. Eu cred că această tragedie se datorează și faptului că s-a abordat după principiul “lasă că merge și așa”. Am deja indicii că nu au fost respectate reglementări legale, am indicii că ignorarea normelor și a legii a dus la această tragedie”, a declarat Iohannis.

El a susținut că spațiul în care este amenajat Clubul este unul total impropriu.

“Am vrut să văd locul în care s-a petrecut tragedia. Este incredibil, un spațiu total impropriu. Am discutat cu cei de față și este posibil chiar să avem imagini pentru public. Este de neimaginat că în acel spațiu au putut să fie atâția oameni la un concert și să se întâmple într-un timp atât de scurt o tragedie datorită, în esență, faptului că au fost ignorate norme simple”, a spus șeful statului.

Și procurorul general Tiberiu Nițu a vizitat sâmbătă locul incendiului de la clubul Colectiv, susținând că procurorii au început deja cercetarea la fața locului.

Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru omor calificat și distrugere calificată în dosarul privind incendiul de la clubul Colectiv.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat că, din punctul de vedere al instituției pe care o conduce, au fost îndeplinite toate formele legale de eliberare a acordului de funcționare a clubului.

Potrivit ministrului de Interne, Gabriel Oprea, în club Colectiv la momentul producerii incendiului se aflau între 300 și 500 de persoane.

Sute de persoane au donat sâmbătă sânge la centrele din Capitală, printre acestea s-au aflat și aproximativ 40 de polițiști din Direcția Poliție Locală Sector 4.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a făcut un apel către bucureșteni să nu aglomereze centrele de donare de sânge și să își concentreze eforturile pentru zilele următoare, când va fi de asemenea nevoie de sânge.

PNL și-a anulat marșului de protest anunțat a se desfășura sâmbătă pentru a cere demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Un incendiu puternic s-a produs vineri noaptea la Club Colectiv din Capitală, unde formația Goodbye to Gravity, una dintre cele mai cunoscute trupe românești ce abordează genul heavy metal, își lansa al doilea album din carieră, numit “Mantras of War”.

Tracklist-ul albumului “Mantras of War” conține zece piese și este deschis de piesa “The Day We Die”, o melodie de 4,47 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.