Iranul a raportat 26 de decese din cauza coronavirusului. 245 de persoane infectate

Epidemia de coronavirus a dus la decesul a 26 de persoane în Iran, a anunţat joi la Teheran purtătorul de cuvânt al ministrului Sănătăţii, Kianush Jahanpur, menţionând şapte decese suplimentare în comparaţie cu bilanţul anunţat miercuri.

Cu ocazia conferinţei de presă zilnice, Jahanpur a raportat 106 contaminări suplimentare, cele mai multe în provincia Teheran şi în provincia Gilan (Nord), numărul persoanelor depistate cu Covid-19 ajungând la 245 în Iran.

„Având în vedere că numărul laboratoarelor de depistare (a maladiei) Covid-19” creşte şi „a ajuns la şapte (astăzi) şi chiar la 15 până mâine”, trebuie să ne aşteptăm „la o creştere bruscă (a persoanelor testate pozitiv) întrucât timpul de aşteptare în laboratoare va fi mai mic”, a declarat Jahanpur.

Bilanţul de „106 cazuri noi” reprezintă astfel cea mai însemnată creştere zilnică comunicată de autorităţi de la anunţul confirmării primului caz în Iran, pe 19 februarie.

Până la această oră, „bilanţul total (al epidemiei de pneumonie virală est de) 245 de persoane infectate, dintre care 26 de decese”, a precizat Jahanpur.

Jahanpur a precizat că cele 106 noi cazuri au fost depistate în provinciile Teheran (38), Gilan (23), Isfahan (8), Qom (7), Mazandaran (7), Ardabil (5), Lorestan (3), Semnan (3), Alborz (3), Azarbaidjanul de Est (2), Kermanshah (2) şi Hamadan, Yazd, Kurdistan, Azarbaidjanul de Vest, Khorasan-e Razavi (câte un caz în fiecare).

Printre noile cazuri anunţate, se numără şi Mojtaba Zolnour, preşedintele Comisiei de securitate naţională şi aş afacerilor externe din Parlamentul iranian. Acesta a anunţat într-o înregistrare video difuzată de agenţia de presă Fars că a contractat virusul şi că va respecta perioada de carantină.

Deputat conservator şi cleric şiit, Mojtaba Zolnour reprezintă Qom, oraş sfânt din centrul Iranului, unde au fost anunţate, pe 19 februarie, primele cazuri şi decese asociate epidemiei de pneumonie virală cu epicentrul în China.

Autorităţile iraniene au anunţat miercuri seară restricţii de circulaţie pe teritoriul ţării în scopul combaterii propagării virusului.

Peste 78.000 de persoane au fost contaminate până în prezent în China, unde s-au înregistrat 2.744 de decese. Coronavirusul a afectat totodată zeci de alte ţări, bilanţul ajungând la 3.600 de contaminări şi peste 50 de morţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.