Laura Codruţa Kovesi va fi din nou chemată la audieri la Secţia de investigare a magistraţilor

Laura Codruţa Kovesi va fi din nou audiată de către Secţia de anchetare a magistraţilor, în dosarul în care fosta şefă DNA are calitatea de suspect, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu, au precizat surse apropiate anchetei.Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că Laura Codruţa Kovesi va fi din nou chemată la audieri, de procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor, în dosarul în care fosta şefă a DNA are calitatea de suspect. Aceleaşi surse au mai subliniat că audierea va avea loc în data de 7 martie.

Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa.

Fosta şefă a DNA a formulat în această cauză cereri de recuzare a procurorului de caz, Adina Florea, şi a şefului Secţiei de anchetare a magistraţilor, Gheorghe Stan, toate fiind respinse.

Totodată, Kovesi, alături de alţi doi candidaţi pentru funcţia de şef al Parchetului European au fost audiaţi marţi în şedinţa comisiilor LIBE şi CONT din Parlamentul European.

Laura Codruţa Kovesi a primit cele mai multe voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT), şi anume 12, faţă de Bohnert- 11 voturi, iar Andres Ritter, care a primit un vot.

În privinţa rezultatelor din Comisia LIBE, Laura Codruţa Kovesi a primit, la fel, cele mai multe voturi, şi anume, 26 de voturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.