Lider PSD: Decizia CCR, logică şi foarte normală, trebuie urmată de o ordonanţă sau de o hotărâre

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că decizia CCR referitoare la protocoale este una ”logică şi foarte normală”, dar trebuie urmată o decizie, o ordonanţă sau o hotărâre care să stabilească ce se întâmplă cu dosarele cu sentinţe definitive.”Este o decizie aşteptată, o decizie logică şi foarte normală într-un stat democratic, numai că ar trebui să se facă o intervenţie în urma acestei decizii a Curţii Constituţionale. Adică ar trebui dată o decizie, o ordonanţă, o hotărâre fie de guvern, fie prin Parlament ca să stabilească ce se întâmplă în urma deciziei CCR, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnaţi în baza unor protocoale ilegale, neconstituţionale şi unice într-o ţară democratică”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

El a mai spus că deşi decizia este ”bombă”, trebuie să se ştie că numai în România s-a întâmplat aşa ceva.

”Numai la noi serviciile secrete au avut protocoale de colaborare cu procurorii. În aceste condiţii tot ceea ce s-a întâmplat pe baza acestor protocoale, logic, este nul”, a conchis liderul PSD.

CCR a admis, miercuri, sesizarea Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict între Parlament şi Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor, au declarat surse juridice pentru MEDIAFAX.

Decizia judecătorilor Curţii vine după ce aceştia au amânat în mai multe rânduri pronunţarea asupra acestui conflict cu care au fost sesizaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.