Lucruri mai putin stiute despre noile plafoniere led

Contextul aparitiei acestor noi plafoniere led?

Concomitent evolutiei continue caracteristica omenirii s-a dezvoltat si industria corpurilor de iluminat. In acest sens tehnologia led a capatat aripi si a inceput sa fie introdusa in tot mai multe astfel de forme precum tuburi, panouri, plafoniere led, etc.

La inceput aceasta tehnoloie era utilizata pentru a lumina indicatorii implementati in diverse aparturi din categoria electrocasnicelor dar si a device-urilor electronice din ultima perioada. Inginerii au reusit sa faca acest lucru in principal datorita dimensiunilor reduse pe care circuitul in cauza il are dar si pentru ca aceasta sursa de lumina nu era prea intensa. Acest lucru s-a schimbat iar capacitatea de iluminare a crescut considerabil.

De mentionat este si faptul ca „led” din sintagma „plafoniere led” este de fapt o prescurtare de la „ligh-emitting diode” ceea ce s-ar traduce in romana ca dioda emita

Ce sunt aceste noi corpuri numite plafoniere led?

Acest concept utilizat si in trecut, cu mult inaintea noilor plafoniere led, se refera la un material in cele mai multe cazuri din plastic, eventual doar cu un cadru metalic,  in interiorul caruia vom gasi un circuit care are ca scop iluminarea si care este amplasat de obicei pe tavan.

In prezent ele pot avea forme (ovale, rotunde, patrate, etc.), intensitati (5W, 8W, 16W, 24W, etc.) si tipuri de lumina diferite (difuze sau directe).

Unde putem amplasa aceste plafoniere led?

In cele mai multe cazuri iluminarea prin astfel de plafoniere led este pentru interior, fie ca vorbim despre cladiri masive, fie ca vorbim de simple locuinte. Montarea acestora se poate face in tot felul de cazuri: tavane din beton, simple plafoane sau chiar tavane false realizate din rigips.

plafoniere led

Daca vrem sa fim mai concreti, putem spune ca aceaste corpuri de iluminat pot fi regasite in:

  • Cladiri de birouri;
  • Holuri intens circulate;
  • Locuinte in care se doreste eficienta maxima si simplitate;
  • Etc.

De unde si de ce achizitionam plafoniere led?

Astfel de corpuri de iluminat au o serie numeroasa de avantaje provenite din simplul fapt ca sunt construite pe principiul tehnologiei led. In acest sens ele sunt in mod cert mai economice decat orice alt tip plafoniere, au o durata de viata mult mai vasta si nu necesita perioade de asteptare pana sa ajunga la itensitatea luminoasa maxima.

Aceste forme de iluminat sunt atat de raspandite incat pot fi gasite in orice magazin de specialitate si mai ales in online, insa nu toate magazinele pot fi de incredere. Unul dintre aceste magazine de unde puteti cumpara astfel de plafoniere led este: https://www.led-concept.ro/plafoniere-led

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.