Lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul inainte de a achizitiona piese auto

Piesele auto sunt acele parti componente ale unui autovehicul care ii dau posibilitatea de a fucntiona corespunzator. Treptat insa, din pricina unei calitati indoielnice sau din cea a uzurii, anumite piese auto se pot defecta in mod neasteptat, situatia destul de neplacuta pentru fiecare sofer in parte. Cert este faptul ca fiecare in parte ne dorim sa avem posibilitatea de a putea achizitiona piese auto de calitate dar si pe care sa le putem utiliza pe termen lung. De foarte multe ori acest lucru nu se intampla, astfel ca fie cheltuim sume exorbitante pe piesele originale, fie ne lasam strict ghidati de pret si facem o alegere cat se poate de nepotrivita in acest sens.
Atunci cand vorbim despre piese auto, cu siguranta de cele mai multe ori luam in calcul doar magazinele de specialitate fizice avand in vedere ca le ragasim astazi la orice colt de strada, insa nu trebuie sa uitam de faptul ca exista numeroase magazine de specialitate si in mediul online precum www.motorvip.ro, care cu siguranta dispun la ora actuala de oferte mult mai avantajoase. Iata cateva lucruri pe care este bine sa le ai in vedere atunci cand alegi sa iti achizitionezi piese auto noi.

Tuning auto – Motorvip.ro

Calitatea trebuie sa fie principalul aspect asupra caruia va trebui sa ne oprim pentru cateva clipe. La ora actuala regasim pe piata piese auto originale, OEM sau Aftermarket, precum si faimoasele piese contrafacute. Piesele originale sunt de departe cea mai potrivita alegere avand in vedere standardul calitativ de care acestea dispun. Dezavantajul insa este dat de pretul mult prea ridicat al acestora. Piesele after market sunt reprezentate de piese auto de calitate cu un pret rezonabil si pentru care opteaza cel ma iadesea soferii auto. La capatul opus se situeaza piesele constrafacute, piese pe care nu va recomandam sa le luati in calcul chiar daca pretul acestora este mult sub cel pe care il preconizati. Aceste piese au ca si dezavantaj calitatea indoielnica, aspect care va poate pune in pericol atat pe dumneaostra, cat si pe ceilalti participanti la trafic.
Informati-va temeinic asupra pieselor auto pe care vreti sa le achizitionati, luand in considerare si seriozitatea magazinului de la care achizitionati piesa. Internetul reprezinat o modalitate excelenta de a face acestlucru avand in vedere ca exista numeroase forumuri de pe care puteti obtine informatii cu privire la calitatea serviciilor unor magzine online.
Nu in ultimul rand, in cazul in care nu cunoasteti foarte bine deosebirile dintre aceste piese, luati cu dumneavoastra un prieten sau un mecanic avizat care sa poata verfica la fata locului calitatea pieselor pe care le achizitionati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.