Mai mulți cerbi lopătari ar fi ținuți în mod ilegal într-un complex de vânătoare de lângă București

Organizația de mediu care a scos la lumină cazul ursului ”Arthur” vine cu o nouă acuzație.

De această dată, voluntarii spun că într-un complex de vânătoare de lângă București ar fi ținuți în mod ilegal mai mulți cerbi lopătari. Totul pentru că exemplarele să ajungă în bătaia puștii, fiind niște trofee râvnite.

Polițiștii au fost alertați și au început cercetările.

Imaginile au fost surprinse de activiștii unei organizații pentru protecția mediului pe un fond de vânătoare din comuna Brănești, județul Ilfov. Reprezentanții asociației susțin că ar fi vorba despre exemplare de cerb lopătar.

Dan Turiga, colaborator Agent Green: ”Acest complex de vânătoare, din câte am înțeles din autorizațiile care au fost prezentate acum, nu este avizat pentru a deține această specie de cerb lopătar.”

Așa că a fost anunțată Poliția Animalelor.

Dan Turiga, colaborator Agent Green“Ce am văzut noi în fotografii nu mai era după ce a venit poliția, cu excepția unei femele de lopătar care era fugarită de căini. Abia au reușit să o prindă cei de la poliție în câmpul lor vizual, s-au exprimat că nu își pot da cu părerea exact ce specie este și așa s-a trecut și în procesul verbal.”

Nu doar polițiștii și-au făcut apariția la fața locului.

Raluca Nicolae, Agent Green: “Pădurarul a venit în trombă și mai-mai să ne lovească. Era foarte agresiv și extrem de surescitat de cele întâmplate. Era clar că ceva suspect se întâmplă înăuntru de era atât de agitat.”

Anchetatorii au mers apoi la sediul Direcției Silvice Brănești, unde au discutat cu reprezentanții complexului în care au fost surprinse imaginile care i-au îngrijorat pe voluntari.

Niciunul dintre angajații de acolo nu a vrut să comenteze situația.

Activiștii susțin că printre sălbăticiunile ținute în complex ar fi și exemplare de cerb lopătar cu blana albă, râvnite de vânători.

Toate acuzațiile vor fi verificate de polițiști.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.