Marius Tucă Show: Nicuşor Dan, candidatul unic al Dreptei la Primăria Capitalei

Nicuşor Dan, candidat unic

El a adăugat că, în aceste condiţii, alegătorii dreptei vor un candidat unic. “Publicul nostru ne obligă să avem un candidat unic şi eu aş vrea să fiu eu ăla. Dar pentru asta trebuie să vrea şi alţii”.

Întrebat de Marius Tucă dacă a avut discuţii pe această temă cel puţin cu reprezentanţii USR, partidul pe care l-a fondat şi condus până în iunie 2017, Nicuşor Dan a răspuns: „Fără îndoială. Da. Răspunsul este da, am discutat cu USR, am discutat cu PLUS, am discutat cu PNL, sub formă de tatonări aşa cum e potrivit pentru momentul ăsta. (…) trebuie să excludem perspectiva ca eu sau altcineva să fie candidatul USR-ului. Publicul dreptei obligă pe toţi actorii din partea dreaptă să existe un candidat unic şi asta se va întâmpla”.

Nicuşor Dan s-a declarat absolut convins că va fi candidatul unic al Dreptei la alegerile pentru Primăria Capitalei. “Da, da, da. Sunt absolut convins. Dacă nu cumva, printr-un miracol, se va reveni la alegerea în două tururi, ceea ce nu cred”, a spus deputatul independent.
Nu exclude posibilitatea să concureze cu Gabriela Firea

Cât priveşte contracandidatul din partea PSD, Nicuşor Dan crede că se va repeta scenariul din 2008, dar nu exclude posibilitatea să concureze cu Gabriela Firea, actualul primar general al Capitalei.

“Poate da, poate nu. Ce e important este că multă lume din PSD, chiar dacă PSD-ul va avea un alt candidat decât Gabriela Firea….vom fi în scenariul din 2008 în care PSD a avut candidat pe Cristian Diaconescu şi toate structurile de partid l-au sprijinit pe Oprescu”, a explicat fostul lider al USR.

Nicuşor Dan a candidat prima dată la Primăria Capitalei în 2012, când a obţinut 8,48%, situându-se pe locul 4, după Sorin Oprescu (independent), Silviu Prigoană (PDL) şi Vasile Mocanu (PP-DD). Patru ani mai târziu, în 2016, Nicuşor Dan a candidat din nou şi s-a plasat al doilea, după Gabriela Firea (PSD), cu 30,5%.
Dispute USR

Fondator şi lider al USR, Nicuşor Dan a părăsit partidul la 1 iunie 2017. Motivul invocat a fost poziţia conducerii USR faţă de referendumul pentru redefinirea familiei.

El le-a transmis membrilor Biroului National al USR că refuză să accepte poziţionarea partidului pe această temă, arătând că nu vrea să activeze într-un partid al libertăţilor civile, deoarece acest lucru ar limita publicul USR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.