Michel Barnier: Impactul Brexit este resimţit abia acum

Fostul negociator şef pentru Brexit al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat miercuri că decizia Marii Britanii de a părăsi blocul este resimţit abia acum, la ani de zile după referendumul britanic din 2016, transmite Reuters.

 

Enumerând schimbările aduse de Brexit de la 1 ianuarie, când Marea britanie a încheiat perioada de tranziţie, Barnier a spus că barierele comerciale, limitarea circulaţiei oamenilor şi vizele pentru muncă erau inevitabile, conform News.ro.

“Pentru mulţi oameni, consecinţele reale ale referendumului abia acum încep să fie înţelese”, a spus Barnier la un eveniment din Elveţia, la care a participat online, de la Paris.

”Realitatea, care a devenit clară pentru toţi, este că Brexitul înseamnă recrearea barierelor comerciale care nu mai existau de 47 de ani”, a spus el.

Exporturile de alimente şi băuturi din Marea Britanie către UE au scăzut cu 75,5% în ianuarie, a declarat Federaţia Britanică pentru Alimente şi Băuturi, atribuind o mare parte barierelor post-Brexit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.