Ministerul Educaţiei anunţă când vor avea loc, în anul şcolar 2018-2019, evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Probele din cadrul evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura, în anul şcolar 2018-2019, în intervalul 7 – 23 mai 2019, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 – 10 mai.

Probele scrise la limba română şi limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi (8 mai) de testele de citire la cele două discipline.

Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 10 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) şi limba maternă (16 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă şi comunicare) şi 23 mai (matematică şi ştiinţele naturii).

Rezultatele evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se comunică doar părinţilor acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.