Specialistul nostru, Imre Szakacs-Orha, fondatorul Wine-in-Business, și trainer acreditat WSET, ne sfătuiește să alegem întotdeauna un vin cu un gust mai pregnant decât cel al mâncării, mai acid, mai aromat, mai dulce decât desertul: “Mâncărurile grase merg bine cu vinurile bogate în aciditate și cele tari, însoțite de mâncăruri picante. Acestea sunt doar câteva reguli cheie.”

Mâncărurile grase merg bine cu vinurile bogate în aciditate și cele tari, însoțite de mâncăruri picante. Acestea sunt doar câteva reguli cheie.
Deși nu există o rețetă standard a îmbinării vinului cu mâncarea, există însă câteva reguli după care te poți ghida cu ușurință. Imre Szakacs-Orha, trainer acreditat WSET, îți dă câteva sfaturi:
– Vinul trebuie să aibă întotdeauna un gust mai pregnant decât mâncarea
– Mâncărurile grase merg bine cu vinurile acide și tari
– Mâncărurile picante se beau cu vinuri tari
– Vinul pentru desert trebuie să fie mai dulce decât desertul
Pentru a afla mai multe despre vinuri vino pe 7 mai la Women in Wine Business.