Opteaza pentru un tratament anticelulitic integral la Fysiogand

Celulita este o afectiune comuna a pielii care afecteaza in special femeile si se caracterizeaza prin aspectul de coaja de portocala pe pielea afectata. Tratamentul anticelulitic poate implica o varietate de metode, iar una dintre cele mai eficiente si populare este masajul manual. Acest articol va explora in detaliu ce este celulita, cum functioneaza masajul manual in tratamentul anticelulitic si cum poate fi efectuat corect pentru a obtine rezultate optime.

Ce este celulita?

Celulita este o afectiune a pielii care apare atunci cand grasimea se acumuleaza sub piele, exercitand presiune asupra tesutului conjunctiv si dand pielii un aspect ondulat sau denivelat, asemanator coajei de portocala. Zonele cele mai afectate de celulita includ coapsele, fesele, abdomenul si partea superioara a bratelor.

FysiogandCum functioneaza masajul manual in tratamentul celulitei?

Masajul manual este una dintre tehnicile frecvent utilizate in tratamentul celulitei. Acesta actioneaza asupra tesuturilor adipoase si a pielii pentru a imbunatati circulatia sangelui, a ajuta la eliminarea toxinelor si a reduce aspectul inestetic al celulitei. Iata cum functioneaza:

Stimularea circulatiei sanguine si limfatice: Masajul manual ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin si limfatic in zonele afectate de celulita. Acest lucru contribuie la eliminarea substantelor toxice si a excesului de lichide din tesuturi, reducand astfel umflarea si aspectul de coaja de portocala.

Ruperea tesutului adipos: Prin aplicarea presiunii si a miscarilor specifice, masajul manual poate contribui la ruperea celulelor grase si la dispersarea grasimilor, facilitand eliminarea acestora din organism prin procesul natural de eliminare.

Tonifierea tesutului conjunctiv: Masajul ajuta la intarirea si tonifierea tesutului conjunctiv, ceea ce poate contribui la reducerea aspectului denivelat al pielii cauzat de celulita.

Stimularea colagenului: Masajul poate stimula productia de colagen, proteina care mentine elasticitatea si fermitatea pielii. Aceasta poate imbunatati aspectul general al pielii afectate de celulita.

Tehnici de masaj manual pentru tratamentul celulitei

Masajul manual pentru tratamentul celulitei implica utilizarea unor tehnici specifice care vizeaza zonele afectate. Acestea pot include:

Framantare: Aceasta tehnica implica presarea si miscarea cu degetele, palmele sau pumnii pentru a stimula fluxul sanguin si a reduce tensionarea tesuturilor.

Peteu si strangere: Prin apucarea si comprimarea pielii si a tesutului subiacent, aceasta tehnica poate ajuta la descompunerea depozitelor de grasime si la imbunatatirea aspectului pielii.

Presopunctura: Utilizarea de presiune pe anumite puncte cheie poate ajuta la reducerea tensiunii si a disconfortului, imbunatatind circulatia sanguina si limfatica in zonele respective.

Mobilizare: Aceasta implica miscari circulare, de presare sau de frictiune pentru a incuraja drenarea limfatica si eliminarea toxinelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.