Persoanele care NU mai au voie să folosească WhatsApp. Vârsta de la care aplicaţia îţi permite accesul

WhatsApp va interzice începând cu luna mai 2018 utilizatorilor din Uniunea Europeană cu vârsta sub 16 ani să utilizeze platforma. Măsura a fost luată înainte de introducerea în UE, începând cu 25 mai, a unui regulament privind protecţia generală a datelor, relatează BBC.

Persoanele care NU mai au voie să folosească WhatsApp. Vârsta de la care aplicaţia îţi permite accesul

În prezent, limita minimă de vârstă este de 13 ani, iar începând din mai 2018, aplicaţia, care este deţinută de Facebook, va cere utilizatorilor să-şi confirme vârsta atunci când li se va cere să accepte noi condiţii pentru serviciu.

Potrivit BBC, regulamentul UE privind protecţia generală a datelor (GDPR) va oferi oamenilor un control mult mai mare asupra modului în care companiile utilizează informaţiile lor, iar aceştia vor avea, de asemenea, dreptul de a şterge datele cu caracter personal.

De asemenea, aceasta include norme specifice pentru a proteja copiii de colectarea de datele personale în scopuri de marketing sau de crearea unor profiluri de utilizator.

WhatsApp, care s-a confruntat cu o monitorizare a practicilor de partajare a datelor în trecut, a declarat că mutarea acesteia ar ajuta la atingerea „noilor standarde ridicate de transparenţă” în UE, însă cu toate acestea aplicaţia intenţionează să-şi menţină limita de vârstă la 13 ani în restul lumii.

Cele mai multe aplicaţii media sociale – inclusiv Snapchat, YouTube, Instagram, Pinterest, Twitter, Musical.ly şi Reddit – sunt limitate la cei cu vârsta peste 13 ani.

Acest lucru este în parte datorită faptului că o lege americană – regula de protecţie a confidenţialităţii online a copiilor (Coppa) – interzice serviciilor online să colecteze informaţii personale despre copii mai mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.