Pregătirile s-au încheiat, EURO 2020 poate începe în România! Meciurile de pe Arena Națională se vor juca cu spectatori

Pregătirile s-au încheiat EURO 2020 poate începe în România! Este anunțul oficial făcut joi de responsabilii de proiect.

Primele sarcini s-au dat în urmă cu șase ani. Șapte guverne, și câteva administrații locale s-au schimbat, între timp.

La debutul unui turneu cu multe necunoscute, desfășurat încă sub semnul restricțiilor, a venit și confirmarea pe care o așteptau microbiștii. Partida care poate aduce Franța, Germania sau Portugalia la București, se va desfăşura cu public, la jumătate, din capacitatea Arenei Naționale. În schimb, rămânem cu aproximativ 13 mii de fani în tribune, pentru meciurile din grupe. Din 11 iunie, EURO 2020, este la PROTV, și pe PROX!

Două treimi dintre fanii care vor asista la cele 4 partide vin din străinătate. Românii – cei mai mulți din București, Brașov și Constanța – sunt chitiți pe înfruntarea din optimi.

Florin Șari, Manager de proiect Euro 2020: “Există un foarte mare interes al românilor pentru meciuri – sau pentru meciul acela. Interes care ne-a fundamentat solicitarea de creștere a capacității”.

Verificarea medicală reprezintă primul pas spre Arenă, amintesc oficialii. Doar cu brățara se intră în tribune.

În perimetrul de securitate se aplică regulile UEFA: fanii trebuie să poarte mască și în exteriorul Arenei. Cu o zi înainte de fiecare meci și până în dimineața de după respectiva partidă, ora 7.00, vor exista restricții de circulație pentru bucureșteni.

Staționarea, parcarea și accesul vehiculelor în zona de siguranță nu sunt permise. Inclusiv rezidenții cu locuri de parcare plătite vor trebui să își mute mașinile în parcarea centrului comercial din apropiere.

Lângă Arenă, a răsărit, de câteva săptămâni, centrul de transmisiuni.

Răzvan Mitroi, Manager Comunicare Euro 2020: ”Are dimensiunile unui teren de fotbal. Lucrează 200 de oameni acolo. Aceștia asigură transmisia cu 36 de camere. Vom avea și elicopter, cu care se va filma”.

Și fostul internațional Gheorghe Popescu, reprezentatul Guvernului României în proiectul EURO, a marcat momentul încheierii pregătirilor oficiale pe Facebook.

Italienii deschid balul mâine seară, pe Stadio Olimpico din Roma. Sunt, pe hârtie, oaspeții naționalei Turciei.

Stadionul olimpic din Roma va fi ocupat în proporţie de 25% adică puţin peste 16 mii de spectatori. Din păcate în tribune nu se vor afla şi suporteri turci pentru că deocamdată Italia nu permite accesul în ţara cetăţenilor din afara Uniunii Europene.

Conform publicațiilor de specialitate, două mii de turci, care
și-ar fi luat bilete încă din 2019, rămân astfel acasă. Partida vine pe fondul unui conflict la nivel înalt. În aprilie, premierul italian Draghi l-a numit “dictator” pe președintele Erdogan, care i-a cerut ferm să-și retragă vorbele. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Este o grupă dificilă și din perspectiva distanțelor de acoperit. Tot turcii par să fi tras paiul scurt. După meciul de mâine seară, transmis în direct de PRO TV, de la ora 22, pleacă la Baku – au 4.500 de kilometri de parcurs, iar miercurea viitoare… joacă din nou. Dau piept cu “dragonii” galezi, conduși din teren de superstarul Gareth Bale.

Înapoi în Roma, preocuparea pentru siguranța sanitară a celor care merg la meci se simte la fiecare pas.

Organizatorii au împânzit oraşul cu panouri de informare privind accesul pe stadionul olimpic din Roma. Astfel, suporterii vor avea nevoie de bilet, un act de identitate şi un certificat medical din care să reiasă că sunt vaccinaţi, testaţi sau au trecut prin boală. Atenţie, sunt recunoscute doar certificatele de vaccinare emise de autorităţile italiene. Asta înseamnă că străinii vor avea neapărat nevoie de un test negativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.