Preşedintele Venezuelei ACUZĂ Administraţia Trump că încearcă să îl asasineze. „Au dat ordin de la Casa Albă ca Maduro să fie ucis”

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a acuzat Admnistraţia Statelor Unite că intenţionează să îl asasineze, în pofida faptului că, în urmă cu două săptămâni, preşedintele Donald Trump a declarat că este dispus să se întâlnească cu acesta, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Un purtător al Consiliului de Securitate al Casei Albe a declarat, în urma afirmaţiilor liderului venezuelean, că “politica Statelor Unite privind restaurarea paşnică a democraţiei în Venezuela nu s-a schimbat”.

Opoziţia din Venezuela consideră că Maduro formulează acuzaţii la adresa altor state pentru a îşi “masca incompetenţa”.

Aproximativ două milioane de venezueleni au părăsit ţara încă din anul 2015, din cauza lipsei de hrană şi medicamente, inflaţiei şi crimelor violente.

Washingtonul a impus sancţiuni împotriva Venezuelei, denuţând-l pe Maduro ca fiind un dictator care încalcă drepturile omului şi care a declanşat o criză economică.

Casa Albă a acuzat miercuri Guvernul lui Maduro de implicare în moartea unui politician venezuelean despre care autorităţile susţin că s-a sinucis, însă opoziţa este de părere că a fost ucis.

Maduro a declarat joi noaptea că Statele Unite au cerut Guvernului din Columbia să îl asasineze.

“Au dat ordin de la Casa Albă ca Maduro să fie ucis”, a declarat Maduro, adăugând însă că aceşti nu îi vor putea atinge “niciun fir de păr”.

Liderul Venezuelei nu a oferit mai multe detalii sau dovezi privind acuzaţiile.

Preşedintele american Donald Trump a declarat în urmă cu două săptămâni că este dispus să aibă o întâlnire oficială cu omologul său din Venezuela, Nicolas Maduro, dacă acest lucru va fi de ajutor pentru cetăţenii Venezuelei.

Nicolás Maduro, preşedintele Venezuelei, a fost vizat în data de 4 august de un atac cu drone încărcate cu exploziv, în Caracas, în timp ce ţinea un discurs în cadrul aniversării a 81 de ani ai armatei naţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.