Procurorul general Augustin Lazăr cere Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale pe OUG privind legile justiţiei

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justiţiei. “În ziua de 25 februarie 2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justiţiei. Solicitarea anterior menţionată a fost transmisă, pentru informare, Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii şi Prim-ministrului României”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, remis MEDIAFAX.

De altfel, încă de vineri, procurorul general Augustin Lazăr a anunţat că Ministerul Public va cere instituţiile abilitate de a sesiza Curtea Constituţională fie cu conflict de natură constituţională, fie cu verificarea caracterului textului ordonanţei de urgenţă pe legile justiţiei.

Magistraţii din Bucureşti şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, săptămâna trecută, faţă de ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei. Totodată, activitatea parchetelor din Capitală, Constanţa, Piteşti, Iaşi sau Timişoara va fi suspendată săptămâna viitoare, timp de mai multe zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.