Profesorii care se vaccinează anti-Covid nu mai au voie în școală. Decizie controversată la Miami

Profesorii de la o școală privată din Miami li s-a transmis că nu mai au voie să intre în unitatea de învățământ sau să intre în contact cu elevii dacă se vaccinează împotriva Covid-19, scrie presa americană.

Conducerea Academiei Centner din Miami i-a notificat în urmă cu o săptămână pe angajații și părinții celor 300 de elevi care învață acolo, în privința acestei decizii controversate.

„Este politica noastră să nu angajăm persoane care au primit un vaccin experimental pentru Covid-19, până când vor fi disponibile informații suplimentare. Știm că nu toată lumea este de acord cu acest lucru, dar aceasta este filosofia noastră, una care este împărțită de mulți dintre profesorii și părinții elevilor noștri”, este emailul primit de cadrele didactice și angajații școlii.

Mesajul ar fi conținut și o serie de informații false privind potențialele riscuri ale vaccinurilor anti-Covid, fără să fie citat vreun studiu.

„Nu le spune profesorilor că nu se pot vaccina, doar le cerem să amâne puțin”, a declarat Joshua Hills, angajat al Academiei Centner.

De asemenea, cofondatoarea academiei, Leila Centner, le-a transmis la rândul său un mesaj angajaților: „Vă rog să țineți minte, acest vaccin este un medicament experimental și voi sunteți parte a experimentului, lucru cu care sunt în regulă. Problema pe care o am este că eu nu vreau să iau parte la acest experiment.”

„Îi rog pe toți cei care vor să se vaccineze să mai amâne”, a mai transmis ea într-n alt mesaj.

Joshua Hills a declarat pentru presa locală că angajații vaccinați înainte de 21 aprilie pot continua să lucreze la academie. Însă cei care și-au făcut injecția după această dată nu mai au voie să meargă în campus, a precizat el.

„Le cerem să nu mai revină la școală pentru că nu știm care sunt efectele secundare și cum ar putea afecta studenții și persoanele de aici. Pentru că sunt atâtea necunoscute, apar noi informații în fiecare zi despre efectele adverse și vrem să fim precauți” a explicat Hills, precizând că cei din conducerea școlii nu sunt anti-vacciniști.

Profesorilor li s-a recomandat să aștepte până la finalul anului șccolar ca să se vaccineze, dar preferabil ar fi să nu o facă nici atunci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.