Programeaza-te acum la un consult ginecologic la Romgermed

Din pacate, pentru foarte multe paciente programarea la consult ginecologic este un stres major pe care incearca sa-l amane pe cat de mult se poate sau pana cand acesta devine o urgenta. Ele se tem de consultul ginecologic, deoarece cu ajutorul acestuia le-ar putea fi depistata o afectiune mai mult sau mai putin grava, si mai ales, de faptul ca orice consult ginecologic atenteaza in mod direct la intimitatea corpului lor.

Care sunt pricipalele obiective ale unui consult ginecologic regulat?

 • Descopera si diagnosticheaza cancerul de san sau cancerul de col uterin
 • Descopera existenta bolilor cu transmitere sexuala
 • Contribuie in mod direct la prevenirea sterilitatii
 • Contribuie in mod direct la o sarcina si la o nastere mai usoare

consult ginecologic

 

Cel mai buna perioada pentru a face un consult ginecologic este fix la mijlocul ciclului menstrual. In cazul in care mergi la medic inainte de mentruatie, exista sansa ca celulele ce ar putea interfera cu testul Papanicolau sa fie deja eliminate. De asemenea, este recomandat sa nu introduci absolut nimic in vagin cu cel putin doua zile inainte de consult.
Este foarte important de stiut si de retinut ca un consult ginecologic pe care il poti face la Romgermed te poate salva de foarte multe probleme de sanatate sau te va ajuta sa le depasesti pe cele existente cu ajutorul medicilor cu peste 20 de ani de experienta din cadrul aceste clinici.

Cum se desfasoara un consult ginecologic la clinica medicala Romgermed?

 • Dialogul cu medicul ginecolog este prima etapa din cadrul unui consult ginecologic. La inceput, medicul iti va pune intrebari despre istoricul tau medical, bolile pe care le-ai avut sau pe care le ai, operatii, sarcini, nasteri, avorturi, viata ta sexuale, totul pentru a afla cat mai multe despre tine din punct de vedere medical. Este foarte important sa ii oferi medicului toate informatiile complete, chiar daca anumite intrebari pot fi incomode.
 • Examenul ginecologic propriu-zis se desfasoara pe masa ginecologica si este format din:
 1. Examenul vaginal unde se verifica aspectul vaginului si al colului uterin. Deseori, in aceasta a doua etapa, medicul poate preleva cateva teste de laborator (test Papanicolau) si/sau poate efectua o colposcopie
 2. Tactul vaginal bimanual unde medicul ginecolog introduce doua degete in vagin, iar cu cealalta mana palpeaza bland abdomenul inferior pentru a putea obtine informatii despre situatia organelor genitale interne (uter, ovare, trompe uterine)
 • Testele de laborator ce se vor face in functie de afectiunea pe care o ai. Medicul poate indica ca este nevoie de probe de sange sau urina, care vor fi prelucrate in laborator. Aceste analize vor oferi indicii despre starea ta de sanatate generala.
 • Testele imagistice care se pot face in cadrul unui consult ginecologic sunt urmatoarele: ecografie, tomografie computerizata, radiografie, teste ce permit vizualizarea corpului tau fara a fi nevoie de vreo operatie.

Informatii despre clinica medicala Romgermed din Bucuresti

Clinica medicala Romgermed pune la dispozitia pacientilor o gama larga de servicii de sanatate, toate cu ajutorul medicilor cu peste 20 de ani de experiente ce lucreaza aici. In cadrul clinicii medicale Romgermed te poti programa la diverse specialitati precum: ginecologie, cardiologie, alergologie, dermatologie, orl, oftalmologie, endocrinologie, medicina muncii, stomatologie, etc. Adresa clinicii este Calea Plevnei 137C, Bucuresti. Pentru mai multe informatii despre clinica poti accesa site-ul www.clinicaromgermed.ro.
Tine la sanatatea ta si programeaza-te acum la un consult ginecologic!

2 comments to “Programeaza-te acum la un consult ginecologic la Romgermed”
 1. Pingback: Totul despre primul consult ginecologic

 2. Pingback: De ce sa NU eviti sa iti faci un consult ginecologic regulat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.