Protecția locuinței și a bunurilor, cu OPTEX

Atunci când cineva amenință securitatea unei locuințe, sau dorește să distrugă bunurile din curtea casei, blocului, sau garajului, proprietarii pot fi înștiințați rapid. Senzorii OPTEX trimit utilizatorilor alerte în timp real și pot acționa alte sisteme de securitate instalate, având rolul de a preveni spargerile și acțiunile de distrugere.

Cele mai multe locuințe din România sunt securizate cu senzori de interior. Însă, această metodă de protecție nu este suficientă pentru mediul rezidențial. De cele mai multe ori, spargerile se realizează foarte rapid, hoții părăsind incinta în doar câteva secunde de la intrare. Pentru o protecție perimetrală completă, se recomandă completarea senzorilor PIR de interior cu soluțiile de securitate OPTEX de exterior. Imediat ce se detectează un intrus în zona din apropierea locuinței, senzorii pot activa luminile, trimite mesaje către proprietari și către agenții de securitate, sau pot activa alte sisteme de securitate precum camere de supraveghere CCTV.

Pentru o protecție perimetrală completă, se recomandă combinarea de camere CCTV cu senzori OPTEX PIR de exterior. Această soluție de securitate reprezintă o alergere optimă pentru toți utilizatorii care doresc să își securizeze atât locuința cât și mediul înconjurător.

REDSCAN — pentru protecție la interior/exterior
REDSCAN este un senzor laser premiat care poate detecta oameni, obiecte și vehicule cu rază maximă de 30 m. Acesta poate analiza mărimea, viteza de deplasare și distanța față de senzor a obiectelor sau a persoanelor urmărite și poate activa camerele de supraveghere și alte sisteme de securitate. REDSCAN este un dispozitiv ce transmite fascicule de lumină foarte precis. Scanerul trimite câte un fascicul la fiecare 0,25 de grade și face o scanare completă o dată la 20 de secunde. Prin urmare, la fiecare rotație, senzorul trimite 750 de raze de lumină, reprezentând astfel un total de 15.200 de raze în fiecare secundă.

Dacă un fascicul de lumină este reflectat, atunci scanerul măsoară distanța până la acel obiect. Fiecare fascicul are o lățime egală cu 0,25 de grade, ceea ce se traduce printr-o relație de adiacență. Astfel, se creează o linie continuă de-a lungul întregii arii scanate, în mod continuu. Senzorul este atât de sensibil, încât orice obiect ce poate reflecta lumina poate fi descoperit. Senzitivitatea senzorului poate fi ajustată astfel încât alarmele false generate de păsări sau de ceață să fie interpretate corect.

Despre OPTEX

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluții de detecție, senzorii OPTEX dedicați supravegherii de interior și de exterior fiind distribuiți la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir și wireless, cât și senzori specializați cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare și până acum, OPTEX și-a construit reputația la nivel mondial de producător de produse și tehnologii inovative și de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.