PSD îl susţine pe Meleșcanu în locul lui Tăriceanu la Senat. Anunţul Vioricăi Dăncilă

Este ultima zi a lui Călin Popescu Tăriceanu în funcţie de preşedinte al Senatului. După ce ALDE a ieşit de la guvernare, Tăriceanu a anunţat că renunţă la funcţia în care a ajuns cu sprjinul PSD.

UPDATE 16:00 PSD îl va susţine pentru funcţia de preşedinte al Senatului pe Teodor Meleşcanu, a anunţat, luni, premierul Viorica Dăncilă.

“Noi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu. (…) Sunt multe opţiuni, s-a votat şi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu”, a spus Dăncilă după şedinţa grupului parlamentar al PSD de la Senat.

Întrebată dacă a discutat cu Meleşcanu despre acest subiect, premierul a răspuns: “Nu puteam să fac propunerea fără a avea o discuţie”În plină negociere pentru o nouă majoritate parlamentară, partidele caută întăriri, pentru alţi candidaţi.

Încă de dimineaţă, surse politice anunţau că PSD ar fi bătut palma cu ALDE pentru ca Teodor Meleșcanu să preia funcția de președinte al Senatului. De asemenea, premierul le-ar fi cerut senatorilor PSD să-l susțină pe acesta în locul lui Tăriceanu.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anunțat demisia din această funcție în prima şedinţă a Biroului permanent.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, încă de săptămâna trecută, odată cu retragerea ALDE de la guvernare, că îşi va depune demisia din funcţia de preşedinte al Senatului la începutul sesiunii.

Camera Deputaţilor şi Senatul au început, luni, a doua sesiune parlamentară ordinară a anului.

Sursa: Pro TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.