Reglementari pentru serviciile de inchirieri auto Bucuresti

Ca in orice domeniu si serviciile de inchirieri masini Bucuresti sunt supuse unor acte normative, care trebuiesc respectate de agentiile care desfasoara acest tip de activitate. Firmele de inchirieri auto Bucuresti, au intrat in atentia autoritatilor locale, iar in ultima perioada au inceput sa fie supuse unor controale mai riguroase datorita numarului mare de sesizari venite din partea clientilor care au apelat la acest tip de serviciu. Multi dintre acestia nu si-au mai recuperat garantiile sau au fost pacaliti de companiile de inchirieri masini.
In primul rand firmelor de inchirieri auto Bucuresti, li s-au impus cateva linii clare pe care trebuie sa le respecte pentru a nu pune in pericol siguranta clientilor. In acest articol incercam sa aratam clientilor care folosesc servicii de inchirieri masini in Bucuresti care sunt drepturile lor si ce trebuie sa verifice inainte sa colaboreze cu o agentie care ofera masini de inchiriat.
1.Masinile de inchiriat in Bucuresti trebuie sa aiba facuta inspectia tehnica periodica la fiecare sase luni, astfel se reduce considerabil riscul de a se produce un eveniment rutier neplacut cauzat de o defectiune tehnica.
2.Asigurarile casco – masinile de inchiriat trebuie sa fie asigurate casco, acesta trebuie sa acopere atat daunele provocate masinii de inchiriat cat si eventualele daune produse persoanelor din interiorul autoturismului.
3.Vechimea masinilor care urmeaza sa fie inchiriate, nu trebuie sa fie mai mare de zece ani, cei care inchiriaza masini mai vechi pot suporta consecintele legii.
4.Inscriptionarea masinilor
Operatorii economici care furnizeaza servicii de inchirieri auto Bucuresti, trebuie sa aiba un ecuson, intocmit de fiecare societate in parte, acesta trebuie sa fie lipit pe masina care urmeaza sa fie inchiriata.
Pe langa obligatiile agentiei de inchirieri aito Bucuresti, amintim si care sunt drepturile clientilor care inchiriaza masini.
1. Rezervarea masinii.
Dupa ce ati facut o rezervare pentru un anumit tip de masina, trebuie sqa stiti ca nu puteti primi un model auto din alta clasa, trebuie sa vi se aduca masina pe care ati rezervat-o sau un model similar. Daca vi se aduce un autoturism dintr-o alta clasa puteti sa refuzati.
2.Taxe suplimentare.
Daca la telefon vi s-a comunicat un anumit tarif pe care il aveti de achitat, iar in momentul in care agentul de inchirieri auto va aduce masina va solicita taxe suplimentare, nu ezitati sa faceti reclamatie acestei firme. Trebuie sa achitati doar contravaloarea sumei de bani pe care ati discutat-o la telefon.
3.Garantia platita.
Aceasta taxa nu va poate fi oprita abuziv, trebuie sa vi se returneze in totalitate in momentul in care predati autoturismul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.