Relaxarea de acum este abia începutul. Ce etape ia în calcul Guvernul

Dacă nu vom fi imuni la apelurile oficialilor și ne vom vaccina, vara noastră, a tuturor, se arată promițătoare.

 

Relaxarea de acum este abia începutul. Etapele luate în calcul de Guvern prevăd deschiderea completă a restaurantelor în interior și evenimente culturale în aer liber cu cinci mii de participanți. După mai bine de un an, cluburile şi discotecile pot primi clienți, peste două săptămâni.

De la 1 iunie, restaurantele din toată țara se dechid la o capacitate de 70%, în interior. Administratorii au undă verde să primească și mai mulți clienți, dacă sunt vaccinați. De la 1 iulie, dispar restricțiile pe acest segment.

O veste bună primesc şi patronii de cluburi de noapte. Din 1 iunie, vor putea deschide. Se va întâmpla treptat, pornind de la jumătate din capacitate, până la funcționarea integrală, prevăzută pentru luna august.

Tot pas cu pas va crește şi numărul maxim de invitaţi la nunţi, botezuri şi aniversări. De la 1 iunie, vor putea fi 70 în aer liber sau 50 în interior.

Din iulie, 100 în exterior sau 70 în localuri. Iar din august: 150 afară sau 100, la petreceri organizate înăuntru.

Se păstrează principiul creșterii graduale și în cazul participanților la festivaluri ori evenimente în aer liber. O mie de oameni pot sta în public, începând din iunie. Cincii mii, în luna august. Iar teatrele vor putea vinde toate biletele la spectacole din data de 1 iulie.

Și competițiile sportive se vor desfășura cu spectatori. De la 1 iunie, stadioanele și arenele vor primi fani până la 25 la sută din capacitate. Din iulie, la jumătate.

Peste două săptămâni, piscinele interioare şi sălile de fitness se vor dechide și ele la 70% din capacitate, urmând ca din august să funcționeze fără restricții.

Tot de la 1 iunie, cei mici vor putea să se joace în spații special amenajate în interior. Dacă însoţitorii lor sunt vaccinaţi, copiii pot umple jumătate dintr-un asemenea loc.

Procentul va crește la 70 la sută, în iulie și 100% în august.

Toate aceste măsuri de relaxare sună minunat, mai ales după mai bine de un an de restricţii în cele mai multe dintre domenii. Nu trebuie să uităm însă, că ne vom putea bucura de aceste libertăţi, doar în momentul în care trecem de pragurile de vaccinare, stabilite clar în Hotărârea de Guvern: 5 milioane de oameni imunizaţi până la 1 iunie, 6 milioane, până la 1 iulie şi 7 milioane până la 1 august. Textul normativ spune clar că autorităţile se pot răzgândi, dacă nu se va vaccina un număr suficient de oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.