Rezultate alegeri SUA 2020. Donald Trump: ”Sincer, am câştigat aceste alegeri”

Alegeri SUA 2020: Preşedintele american Donald Trump susţine că este în desfăşurare “o fraudă majoră” în numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale, însă nu a oferit dovezi în sprijinul acestor acuzații.

 

Într-o declarație susținută în noaptea de marți spre miercuri, el a spus că, ”în ceea ce mă priveşte”, “am câştigat deja”, deşi în acel moment nicio instituţie media importantă nu anunța victoria sa, comentează DPA, potrivit Agerpres.

Alegeri SUA 2020, rezultate incerte. Cursa este strânsă, dar Trump afirmă că a câștigat

 

Cursa pentru Casa Albă este extrem de strânsă între Trump şi contracandidatul democrat Joe Biden, care anterior a făcut apel la susţinătorii săi să aibă răbdare şi să aştepte numărarea oficială a voturilor.

“Ne pregătim să câştigăm aceste alegeri. Sincer, am câştigat aceste alegeri”, a spus Trump în noaptea de marţi spre miercuri, acuzând faptul că autorităţile au oprit numărarea voturilor în Pennsylvania până dimineaţă.

El a mai declarat că amânarea este “o ruşine pentru ţara noastră” şi a promis că va sesiza instanţele americane în legătură cu această chestiune.

Vreau să mulţumesc poporului american pentru sprijinul extraordinar”, a afirmat de asemenea Trump, care i-a mulţumit totodată soţiei sale, Melania, şi vicepreşedintelui Mike Pence.

El a susţinut că a câştigat în state ″în care nu ne aşteptam să câştigăm”, şi a dat drept exemplu Florida, Ohio, Texas şi Pennsylvania.

Trump s-a plâns de mult timp de votul prin corespondenţă, deşi acesta este o metodă legală de a vota pe care zeci de milioane de americani au folosit-o la acest scrutin.

Cu toate acestea, voturile prin corespondenţă vor face cel mai probabil ca procesul de numărare în unele state-cheie să dureze mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.