Rudel Obreja după eliberare: Lui Klaus Iohannis să-i fie ruşine că apără aşa ceva, ar trebui să apere cetăţeanul

Fostul şef al Federaţiei Române de Box a mai spus că sunt foarte mulţi nevinovaţi în puşcării, încarceraţi pe probe măsluite.

“Noi mergem să fim judecaţi de cei care au stat ilegal timp de cinci ani de zile. În acest moment, l-am lăsat în cameră pe Tudor Breazu, omul ăsta este în aceeaşi situaţie în care sunt eu, nu aşteaptă nicio decizie, lui i-a fost dat termen 28 ianuarie. Eu cu Şova şi cu Niţă am avut şansa unui complet corect. Altfel eram în puşcărie şi dumneavoastră eraţi acasă. Este absolut nromal să fie admisă contestaţia şi să rejudecăm apelul şi să putem readministra probele. Depinde pentru că Justiţia în România este o loterie, depinde ce completuri vom avea în momentul respectiv. Aşa cum completurile de 5 au fost constituite nelegal, acelaşi lucru şi mai abitir s-a întâmplat cu completurile de 3 judecători. (…) Aş vrea să-i transmit preşedintelui Iohannis să-i fie ruşine că apără aşa ceva, el nu trebuie să apere statul, el trebuie să apere cetăţeanul, românul”, a completat Obreja.

Rudel Obreja era condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri noapte, eliberarea mai multor persoane în dosare în care avocaţii condamnaţilor au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători. Astfel, au fost puşi în libertate Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova. În aceste dosare, avocaţii au formulat contestaţii în anulare după decizia Curţii Constituţionale privind componenţa completurilor de 5 judecători, iar magistraţii Completului 2 de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, miercuri seară, ca, până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare, condamnaţii să fie puşi în libertate, prin suspendarea executării.

Termenul fixat pentru soluţionarea contestaţiilor în anulare este, în toate cele trei cazuri, 21 ianuarie 2019.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.