Scoala Americana Internationala din Bucuresti inaugurează extinderea campusului

Pe data de 11 mai 2016, Consiliul de Directori al Scolii Americane Internationale din Bucuresti (AISB), a inaugurat terenul pe care se va începe construcția noii clădiri alocate Centrului pentru Educatie Timpurie, primul pas în strategia dezvoltării campusului de ultimă generație, desfășurat pe o suprafață de 10 hectare, situat în bulevardul Pipera, plan ce se va derula pe o perioadă de mai multi ani.

Scoala Americana Internationala din Bucuresti inaugurează extinderea campusului

Centrul pentru Educatie Timpurie al AISB va fi un spațiu special conceput pentru copiii foarte mici, ale căror nevoi educaționale, în cadrul unui mediu captivant, sunt recunoscute ca fiind esențiale pentru dezvoltarea lor ulterioară. Elevii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, vor beneficia de propria lor biblioteca, sală de sport, sală de mese și spațiu de joacă. Clădirea va găzdui până la 180 de copii, începând cu luna octombrie 2017 și va beneficia de cele mai moderne dotări și tehnologii, ce vor susține și îndruma micii învățăcei pe calea potrivită pentru un viitor de succes. Directorul AISB, Dr. Robert Brindley

 

Suntem foarte entuziasmați că am reușit demararea acestui proiect care se afla in planurile noastre de mult timp. Învățământul primar este esențial pentru un viitor elev inteligent, echilibrat emoțional și independent, iar noi am căutat îndrumare la cele mai bune școli din lume, pentru a-i putea susține pe elevi în cel mai eficient mod posibil, în procesul lor de învățare. Așteptăm cu nerăbdare experiențe memorabile în noul centru. Rosella Diliberto, directoare educationala program educatie timpurie

 

Centrul de Educatie Timpurie, reprezintă doar prima parte din expansiunea planificată a campusului Scolii Americane Internationale din Bucuresti.  Următoarea etapă, constă în mărirea și modernizarea bibliotecii școlii, pentru a se adresa nevoilor individuale ale tuturor elevilor scolii, precum și construcția unei clădiri adiacente Liceului, unde vor fi găzduite noi săli de clasă și laboratoare, ce vor permite un studiu aprofundat al materiilor și cerințelor acestora, ce fac parte din programa noastră școlară, și de asemenea, vor avea spații comune pentru profesori și spații de studiu special amenajate pentru elevi.

Ultima etapă a expansiunii campusului constă în construirea unui centru alocat pentru Știință, Tehnologie și Design. Acesta va fi disponibil pentru toți elevii de peste 8 ani, pentru a încuraja programa școlară inovativă și îmbinarea acesteia cu materiile școlare tradiționale ale tehnologiei și științei, cu procesul de design modern și creativ. Aceste spații vor fi dotate cu echipament tehnologic avansat care facilitează învățarea prin practică și oportunitățile de studiu ale elevilor noștri, care sunt semnificativ mai tangibile și experiențiale.

Scoala Americana Internationala din Bucuresti educă în prezent 820 de elevi din 56 de țări, și este o instituție de învățământ ce ofera programa de Bacalaureat Internațional la toate nivele de școlarizare. AISB este acreditată de către Asociația Școlilor și Colegiilor  din New England, Consiliul Școlilor Internaționale, este autorizată de Organizația de Balaureat Internațional și recunoscută de Ministerul Educației din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.