Scurt istoric al rolelor de hartie igienica, cel mai indispensabil produs

Inca de la inceputurile timpului, pe cand aceasta hartie igienica pe care cu totii o stim in forma de azi nu exista, oamenii au cautat metode inventive in urma vizitelor la toaleta. Cea mai comuna solutie era sa apuci orice iti pica in mana – nuca de cocos, zapada, iarba, fan, muschi, stiuleti, lana de oaie. Mai tarziu, dupa ce a fost inventat tiparul, s-au folosit ziare, reviste sau chiar pagini de carte. Grecii din Antichitate foloseau lut si piatra; romanii bureti si apa sarata, dar ideea unui produs comercial creat exclusiv a aparut acum cca 150 ani in Statele Unite. In mai putin de un secol, marketingul american a transformat ceva dispensabil in ceva indispensabil.

hartie igienica

Cum a ajuns aceasta hartie igienica sub forma rolelor pe care le stim astazi?

Primele astfel de produse inventate erau confectionate din canepa. Au aparut in 1857 fiind concepute de antreprenorul newyorkez Joseph Gayetty, care sustine ca servetelele ajuta la prevenirea hemoroizilor. Gayetty a fost atat de mandru de inventia sa, incat si-a printat numele pe fiecare servetel. Dar succesul a fost limitat.

Astfel, rolele de hartie igienica au facut un pas mare inainte in 1890 cand 2 frati, Clarence si E. Irvin Scott, au popularizat ideea de sul de hartie igienica. Brandul Scott a avut un succes mai mare decat servetelele farmaceutice ale lui Gayetty. Acest fapt s-a datorat crearii unui lant de distributie catre resturante si hoteluri.

La inceput, nimeni nu voia sa se asocieze cu acest produs

Nimeni nu voia sa ii pronunte numele la casele de marcat ale magazinelor, spune Dave Praeger autorul cartii Poop Culture: How America Is Shaped by Its Grossest National Product. Era atat de taboo ca nici nu puteai vorbi despre produs. Pana in 1930 producatorul german de hartie igienica folosea in materialele publicitare motto-ul: Cere o rola de Hanckle si nu va trebui sa spui hartie igienica!

Pe masura ce a trecut timpul, multi s-au obisnuit cu ideea, iar pana in prezent rolele de hartie igienica au devenit indispensabile.

Profita de cea mai buna oferta doar la DPAP

Alege acum role si/ sau baxuri de hartie igienica de la DPAP. In plus, la noi gasesti de asemenea si dispensere pentru acestea, servetele sau prosoape de hartie – totul dintr-un singur loc!

Garantat, cel mai bun pret, cu livrare gratis, a doua zi, si posibilitate de retur in 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.