Shakespeare School sărbătorește 15 ani de engleză cu caracter

Shakespeare School a sărbătorit 15 ani de la inaugurarea, în 2002, a primului său centru de predare a limbii engleze în București.

A fost marcat astfel un deceniu și jumătate de activitate neîntrerupta, în care peste 20.000 de copii și adolescenți au învățat limba lui Shakespeare și au obținut rezultate excepționale la examenele internaționale Cambridge.

Astăzi, Shakespeare School număra 4 centre în Capitală, 2700 de cursanți anual, o echipă formată din 33 de profesori de top, multe premii și o recunoaștere internaționala importantă — distincția de ‘Cel Mai Bun Centru de Pregătire a Examenelor Cambridge din România‘, acordată anul acesta de Cambridge English.

Cei 15 ani de activitate au fost sărbătoriți în cadrul unei Gale Aniversare găzduită de Teatrul Național, la care au participat peste 250 de persoane — parteneri, prieteni apropiați, membri ai echipei Shakespeare School dar și o serie de invitați speciali: directorul British Council România, Nigel Bellingham și reprezentantul Cambridge English în România, Aniella Bușilă — ambele instituții fiind alături de Shakespeare School, în calitate de parteneri educaționali.

În cadrul evenimentului aniversar, o parte dintre cursanți au urcat pe scena sălii Pictura, unde au susținut două momente artistice special pregătite pentru această ocazie: unul în limba engleză, jucat cu mult umor de 10 copii coordonați de actrița Antoaneta Zaharia iar cel de-al doilea în limba română, pus în scenă de 14 adolescenți ‘antrenați’ de actrița Elena Filip și de profesorii Shakespeare School Georgiana Bose și Radu Anușca.

Fondatorul Shakespeare School, Adriana Alionte le-a vorbit celor prezenți la eveniment despre cum a pornit totul:După aproape 20 de ani de predat în sistemul de stat, s-a născut în mine o dorință: aceeea de a crea o altfel de școală, de limba engleză, bazată pe o metodă interactivă, atractivă și distractivă, unde înățarea să devină o bucurie. Și am reușit! Secretul succesului? Ambiția și determinarea de a face lucruri de o calitate excepțională —de la metoda de predare inovatoare, până la echipa de profesori foarte bine pregătiți, ambele ingrediente esențiale pentru performanță. M-am încăpățânat să trec peste orice obstacol și să dovedesc faptul că dorințele pot deveni realitate. Condiția este să vrei cu adevarat iar dorința să fie susținută de muncă și perseverență.

Și pentru că Shakespeare School este o afacere de familie, alături de Adriana Alionte a fost încă de la început fiica sa Irina, care astăzi recunoaște cât de mult a influențat-o și a maturizat-o această experiență.

În ciuda faptului că în 2002 aveam doar 14 ani am lucrat cot la cot cu mama la acest proiect: de la alegerea numelui — Shakespeare School — până la primele campanii de promovare, în care mi-am implicat toți colegii de clasă și prietenii.
10 ani mai târziu am inițiat proiectul de voluntariat Engleza pentru Viață prin care oferim lecții de engleză gratuite copiilor defavorizați din centrele sociale. Experiența acumulată în toți acești ani m-a inspirat și m-a pregătit pentru propriile proiecte de antreprenoriat‘, spune Irina Alionte.

15 ani de realizări, provocări și performanță

Pentru perioada următoare Shakespeare School își propune nu doar să continue ci să ducă la următorul nivel toate proiectele pe care le-a început în anii anteriori. Printre acestea se numără și deschiderea de noi centre în Capitală, unde copiii să învețe engleza eficient și cu plăcere.

Despre Shakespeare School

Fondată în 2002, Shakespeare School oferă cursuri de limba engleză pentru copii și adolescenți (4-19 ani) fiind desemnată în 2017 de către Cambridge English ‘Cel mai Bun centru de Pregătire a Exemenelor Cambridge din România’. Este de asemenea primul și singurul centru din România acreditat pentru organizarea cursurilor Cambridge CELTA pentru profesori.


Cu 4 sedii în București și o istorie de 15 ani, Shakespeare School se mândrește cu mii de cursanți care au făcut performanță la limba engleză în țară și în străinătate.


Modul de predare interactiv, bazat pe Teoria Inteligențelor Multiple a profesorului Howard Gradner (Universitatea Harvard) și abordarea caldă a profesorilor, definesc metoda Shakespeare School.


În 2017 peste 900 de cursanți pregătiți de Shakespeare School au susținut și luat cu brio examenele Cambridge, obținând astfel prestigiosul certificat internațional care le atestă nivelul de limba engleză.

Mai multe detalii despre Sakespeare School găsți aici: https://www.shakespeare-school.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.