Situație de incompatibilitate

Situație de incompatibilitate, senatorul Butnaru Florinel candidează pentru funcția de președinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități

Președintele Fundației Licinium, Cosmin Jurcan, a trimis o adresă doamnei senator Rozalia Ibolya Biro, președinta Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități, în care atrage atenția asupra situației de incompatibilitate a candidaturii depuse pentru funcția de președinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități, de către domnul senator Butnaru Florinel, vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități, Comisie ce urmează să audieze candidații la acest post.

Candidatura a fost depusă în urma anunțului oficial facut de Senatul României în care se menționează: ‘În temeiul dispozițiilor art. 5 din Legea nr. 8/2016 privind înființarea mecanismelor prevăzute de Convenția privind drepturile persoanelor cu dizabilități, organizațiile neguvernamentale care desfășoară programe de apărare a drepturilor persoanelor cu dizabilități și organizațiile neguvernamentale care reprezintă persoanele cu dizabilități pot transmite Biroului permanent al Senatului propuneri de candidaturi, însoțite de documentele prevăzute la art. 5 alin. (4) din lege, până la data de 5 octombrie 2016.’

Redăm sesizarea președintelui Fundației Licinium, Cosmin Jurcan:

Către
SENATUL ROMÂNIEI
Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități
Doamnei Președinte, Senator Rozalia Ibolya Biro

Doamna președinte,

Am luat act de candidaturile depuse pentru funcția de președinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități, publicat pe site-ul Senatului României, în data de 5 octombrie 2016.

La poziția 2 figurează domnul Butnaru Florinel (actualmente senator, vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități). Domnului senator, ca și reprezentant al persoanelor cu handicap, nu îi punem la îndoială calitatea profesională. Construcția de reprezentativitate pe țară a acestei structuri de monitorizare necesită persoane cu handicap care să fie reprezentative pentru comunitatea persoanelor cu dizabilități din România, atât profesional, cât și ca model de viață.

Calitatea de vicepreședinte al Comisiei îl pune pe domnul senator Butnaru Florinel în situație de incompatibilitate, el putând fi parte a echipei care să ducă la îndeplinire prevederile legale.

Credem că pentru a avea o evaluare corectă a candidaturilor, între candidați nu trebuie să existe persoane care pot fi în situație de incompatibilitate sau care să nu fie recunoscute de către comunitatea persoanelor cu dizabilități din România, formal sau informal, ca reprezentanți legali.

Președinte
Fundația Licinium
Cosmin Jurcan

Contact:
licinium_org@yahoo.com 0259 394 607 0741 379 416

,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.