Tabla zincata – cum se foloseste, cum se imbina, cum se taie. Pareri de la experti

Magazinul online MesteruManole va dispoztie tabla zincata cu dimensiunea de 1x2m si grosimi diferite de 0,3 pana la 0,8 mm pentru ca dumneavoastra sa puteti comanda extrem de simplu si de rapid fix produsul de care aveti nevoie. Tabla zincata este alegerea potrivita pentru oricine atunci cand va doriti costuri reduse si rezistenta foarte ridicata. Tabla zincata de la mesterumanole.ro este un material cu o larga gama de utilizare mai ales in industria auto, industria constructiilor, podurilor, industria auto, acoperisuri, sisteme de aer conditionat etc.

Ce este de fapt tabla zincata

Tabla zincata este o tabla de otel asupra careia s-a aplicat un strat de zinc pentru a preveni tabla zincatacoroziunea in timp. Stratul de zinc acopera tabla pe ambele parti, protejand-o astfel impotriva coroziunii. Datorita acestui aspect, tabla zincata de aici nu rugineste si are si o durata mult mai mare de viata oferind practic aceleasi propietati ca si tabla de otel. De regula, cu cat stratul de zinc este mai gros, cu atat rezistenta tablei zincata creste. Bineinteles ca si mediul in care tabla este utilizata are partea lui de importanta in lupta cu coroziunea, dar de regula, specialistii stiu cat zinc este nevoie pentru ca tabla zincata sa tina cat mai multa. Spre exemplu, in zonele industriale se foloseste mai putin zinc decat in zonele rurale une aerul este mult mai putin poluat.

Daca alegeti sa folositi tabla zincata in interior, trebuie sa stiti ca durata de viata a tablei zincate poate fi de 10 ori mai mare decat daca este folosita in mediul exterior. Pe langa faptul ca stratul de zinc ajuta la rezistenta indelungata in timp, acesta ajuta si la interactiunea cu factorii externi gen apa, zapada, praful si soarele.

Cum este recomandat sa se taie tabla zincata?

Specialistii recomanda ca pentru taierea tablei zincate sa se foloseasca ghilotina, foarfeca pentru a nu supraincalzii tabla. Daca taiati taba zincata cu flexul, acesta va duce la deteriorarea stratului de zinc si evident la pierderea propietatilor pe care acesta le ofera. De asemenea, gaurirea tablei nu este recomandata, decat daca se face la rece prin decupare.

Cum trebuie sa se imbine tabla zincata?

Este recomandat ca imbinarea tablei zincate sa fie facuta cu ajutorul suruburilor si a niturilor. Tabla zincata poate fi de asemenea sudata, dar avand in vedere ca temperatura de topire a zincului este mai scazuta decat cea a fierului, stratul de zinc va fi afectat.

Unde se utilieaza tabla zincata?

  • Constructii – oblon, copertina, usa, perete separator, acoperisur, parapete
  • Masini – usa, aripa, plafon, capota
  • Electrocasnice – masina de spalat, frigider, aragaz, aer conditionat, ventilator, cuptor cu microunde
  • Alte utilizari – panouri electrice, carcase metalice

mesterumanole.roPentru informatii si consiliere de specialitate il puteti suna oricand pe Mesteru Manole la unul dintre numere de telefon de mai jos:

  • Materiale de constructii / Metalurgice / Amenajari pentru interior: 0741 238 406
  • Instalatii si produse electrice: 0740 105 584
  • Instalatii termice / Instalatii si obiecte sanitare: 0740 105 588
  • Organe de prindere si asamblare / Scule si unelte / Protectia muncii: 0740 105 588

Pentru a vedea toata gama de produse disponibile online, accesati site-ul www.mesterumanole.ro.

One comment to “Tabla zincata – cum se foloseste, cum se imbina, cum se taie. Pareri de la experti”
  1. Pingback: Cum se reconditioneaza tabla zincată? - PR2Advertising.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.