Te mananca nasul si stranuiti des? Programeaza-te la un consult de alergologie urgent

Nu stii de ce te mananca nasul si stranuti des asa deoadata? E simplu, s-ar putea sa suferi de o alergie, iar ca sa afli acest lucru trebuie sa mergi cat mai repede la un consult de alergologie la orice cabinet de specialitate.

Polenul, parul animalelor, praful, florile si multe altele pe care nu le stii, dar intri zilnic in contact cu ele pot fi posibile surse de alergii. Daca intri in contact direct cu cele mentionate anterior si simti anumite simptome care te pot duce cu gandul la o alergie, precum stranuturi, mancarimi ale nasului si strari de proasta dispozitie, programeaza-te cat mai repede la un consult de alergologie la un cabinet de specialitate.

consult alergologie

Este important de mentionat faptul ca nu te nasti cu o alergie, ci o poti dezvolta pe parcursul vietii. Ca sa stii cu exactitate cauza si tipul alergenului, trebuie sa vii mergi la medic pentru investigatii.

In general, in cadrul unui consult de alergologie testul cutanat este cea mai utilizata metoda pentru a vedea elementele care produc reactii alergice, dar exista si testul sangvin.

Cateva informatii despre cele doua teste pe care medicul ti le poate face la un consult de alergologie

La un consult de alergologie medicul va decide sa iti faca unul dintre cele doua teste de mai jos:

  1. Test alergologic cutanat – acest tip este cel mai des intalnit test pentru depistarea alergiilor. Este folosit pentru a descoperi atat alergii care se regasesc in aerul respirat (seminte, tutun, praf, par de animale), dar si in alimente de baza (oua, lapte, alune, nuci si asa mai departe). In plus, aceasta varianta este utilizata si pentru descoperi alergiile la medicamente sau venin;
  2. Test alergologic sangvin – acest tip de test functioneaza prin depistarea in sange a anticorpilor. Practic, cu ajutorul sau se masoara nivelul de anticorpi din sange pe care organismul ii produce ca raspuns la un alergen. De mentionat faptul ca aceasta varianta este recomandata in situatia in care persoana in cauza nu poate realiza testul cutanat prezentat anterior. Situatia mentionata apare atunci cand o persoana este sub un tratament medicamentos care pot influenta rezultatele testului sau respectiva persoana are anumite probleme dermatologice.

Acestea sunt cele doua test pe depistarea de alergii pe care medicul ti le va face atunci cand mergi la un consult de alergologie. Daca prezinti anumite simptome care iti dau de gandit, nu mai pierde vremea si vino cat mai repede la un consult de alergologie pentru a putea depista din timp si trata problema.

Cateva informatii despre specialitate numita alergologie

Alergologia este specialitatea medicala care se ocupa in mod direct cu studiul reactilor sistemului imunitar in fata unor alergeni pe care organismul nostru nu ii tolereaza prea bine.

Alergiile sunt provocate de alergenii care se gaseste in aer, proteine, glucide pure si metale.
Factorii care provoaca aparitia unei alergii si care pot fi descoperiti doar in urma un consult de alergologie sunt foarte diversificati. Astfel, exista persoane care sunt alergice la caldura sau frig, in timp ce alte persoane sunt alergice la anumite substante chimice care se gasesc in alimente, medicamente sau cosmetice.

Daca vrei sa te programezi la un consult de alergologie, viziteaza site-ul: https://clinicaromgermed.ro/servicii/alergologie/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.