Tehnologia cu becuri LED – un pas in evolutia iluminatului

Odata cu trecerea timpului si evolutia tehnologica prin care lumea trece in mod constant in ultimii ani, iluminatul a devenit un proces ce a suferit multe transformari.
Unde initial se utiliza masiv becul incandescent, cu timpul acesta a inceput sa piarda teritoriu in fata unor variante de iluminat mult mai imbunatatite. Initial a aparut becul incandescent imbunatatit, comercializat in doua variante: B si C, insa treptat chiar si acestea au facut loc altor produse, intens modernizate, cunoscute drept becuri LED.

Ce este iluminatul cu becuri LED?

Atunci cand vorbim despre becuri LED trebuie sa gandim, inainte de toate, eficienta si durabilitate. Aceste produse au aparut ca un mare pas pe scara evolutiei iluminatului public si privat. Tehnologia LED utilizeaza diode emitatoare de lumina, de unde si denumirea de becuri LED. Astfel, in locul filamentelor si gazelor rare utilizate in conceperea becurilor clasice, a aparut acest nou sistem, ce a inceput sa devina din ce in ce mai popular in lumea moderna, unde consumul masiv de energie este o problema cu care ne confruntam in mod constant, iar nevoie de eficientizare este una cat se poate de pregnanta.

De ce sa alegi becuri LED?

Exista multe motive pentru care iluminatul cu becuri LED este o alegere foarte buna pentru orice spatiu in care se doreste a fi utilizata. Insa cele mai importante avantaje ale acestei tehnologii raman:
Eficienta costurilor electrice: iluminatul cu becuri LED permite un consum foarte mic de energie electrica, ce se reflecta in costul mic per total al utilizarii acestei tehnologii
Rezistenta in timp: becurile LED au o durabilitate foarte crescuta, putand fi utilizate pentru perioade de timp foarte lungi. Acest lucru reprezinta inca un motiv pentru care costurile utilizarii acestei tehnologii sunt neglijabile.
Costuri de intretinere foarte mici: odata montate, intretinerea pentru becuri LED presupune un efort minim, astfel ca utilizarea lor este foarte placuta si nu pune probleme de niciun fel.
Protectia mediului: avand o durata de viata foarte lunga, becurile LED sunt foarte prietenoase cu mediul. Nu cauzeaza cantitati mari de deseuri si nu trebuie aruncate decat foarte rar, ceea ce per total se traduce printr-un impact redus asupra mediului inconjurator
Culori variate: culoarea luminii pe care o emana aceste becuri LED poate varia, astfel incat sa fie aleasa in functie de dorintele fiecarui utilizator.

Utilizarea de becuri LED este o modalitate foarte buna de eficientizare a costurilor iluminatului si de creare a unui ambient placut in orice incapere.
becuri led

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.