Teodorovici spune că Ordonanţa privind măsurile fiscale, inclusiv “taxa pe lăcomie” poate fi modificată. Ce spune despre ROBOR

Aceasta nu a menţionat dacă există într-adevăr propuneri de modificare a acesteia în prezent, dar a spus că poate fi făcută în zonele pentru care există argumente rezonabile.

„Nimeni nu pleacă de la o idee preconcepută, de a nu modifica sau de a modifica ceva. Discuţiile au avut loc, au loc. Credinţa mea este că lucrurile se vor aşeza, aşa cum le dorim cu toţii”, a detaliat Teodorovici.

Legat de ROBOR, ministrul Finanţelor a reamintit că discuţia va fi purtată, din nou, în şedinţa Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială (CNSM), din data de 18 februarie. La acea dată, grupul format din reprezentanţii MFP şi BNR va trebui să prezinte câteva scenarii legate de ROBOR.

„Acest comitet va decide într-un fel sau altul pe 18 februarie. Speranţa mea este ca acea decizie să fie cea pe care românii o aşteaptă, astfel încât în urma acelei decizii să scadă costurile cu ceea ce ei au de plătit către bănci cu împrumuturile către bănci. După 18 februarie, se poate discuta despre o adaptare a cadrului legislativ astăzi în vigoare”, a explicat Teodorovici.

Oficialul de la Finanţe a susţinut că nu este dificil de modificat ROBOR.

„Discuţia se poartă cu toate celelalte ministere (pe celelalte domenii vizate de OUG nr. 114/2018 – n.red.). Sunt în lucru normele pe OUG nr. 114/2018. (…) În discuţia pe care o avem la nivel de Guvern vedem, dacă se mai modifică ceva sau nu. (…) Dacă din partea lor (miniştrilor – n.red.), vine vreo altă analiză decât cea care a stat la baza adoptării OUG nr.114/2018, deschiderea din partea noastră, la nivel de Guvern, există, se poate discuta orice fel de aspect. Deocamdată, nu a venit niciun fel de propunere de modificare (a OUG nr. 114/2018 – n.red.)”, a mai spus Teodorovici, vineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.