Top 6 cariere pentru oamenii creativi. Cat castiga acestia?

Cu toate ca traim in era tehnologiei, pentru oamenii creativi se ivesc o multime de oportunitati care le ofera posibilitatea de a se remarca. Din ce in ce mai multe job-uri apar in domenii creative, iar acestea se bazeaza pe abilitatile oamenilor de a-si pune in valoare latura artistica. Sunt foarte multe companii care cauta persoane creative, iar domeniile sunt foarte diferite.

Oamenii inventivi au un talent innascut in realizarea unor lucruri exceptionale, fie ca este vorba de regizarea unui film, de compunerea unei piese, de scrierea unei povesti sau de realizarea unei coafuri inedite. Nu este un lucru usor de facut, ci trebuie sa vina natural, pentru ca o persoana sa se bucure de rezultatele sale. Bineinteles, pregatirea in domeniu este un factor de care fiecare om trebuie sa tina cont pentru a reusi sa evolueze si sa isi puna in valoare calitatile.

Pentru a-si indeplini cu succes atributiile, o persoana trebuie sa fie pasionata de ceea ce face. In cazul oamenilor creativi nici nu se mai pune problema de entuziasm. Insa domeniile in care acestia lucreaza sunt extrem de variate.

Iata care sunt carierele preferate de persoanele creative:

* Copywriting-ul reprezinta alegerea oamenilor care gasesc intotdeauna cuvintele potrivite pentru orice provocare se iveste. Ei sunt o componenta esentiala a unei companii care doreste sa atraga clientii si sa isi mareasca profitul. Acestia nu numai ca reusesc sa sublinieze beneficiile produselor unei companii, ci ii maresc acesteia considerabil vanzarile.

* Make-up artistii sunt persoanele care isi fac mereu clientii sa arate exceptional. Fara practica, dar mai ales fara imaginatie, o persoana nu se poate dezvolta in acest domeniu. Este esential pentru orice make-up artist profesionist sa urmeze cursuri de pregatire constant, iar Academia Rina Fashion este recunoscuta datorita trainerilor dedicati care se asigura ca participantii ajung la cel mai inalt nivel profesional. Acestia au posibilitatea de a lucra in diverse domenii si trebuie sa se plieze pe tot felul de cerinte, ceea ce face din job-ul lor o provocare constanta.
* Make-up artistii trebuie sa stie cum sa analizeze fata si tenul persoanei pe care o pregatesc, iar asta nu se invata acasa. Mai mult, daca lucreaza cu actori, este necesar ca acestia sa aiba o imaginatie bogata si sa reuseasca prin machiaj sa transforme cu totul o persoana intr-un personaj.

* Un designer grafic trebuie sa lucreze continuu pentru a reusi sa se perfectioneze, dar si pentru a gasi combinatii spectaculoase. El are un rol cheie in orice firma care vrea sa aiba un impact vizual puternic asupra clientilor si colaboratorilor. Pentru un designer grafic orice sarcina reprezinta o provocare, intrucat trebuie sa isi puna la treaba imaginatia si talentul de fiecare data.

* Un coregraf este, in mod cert, o persoana creativa. El trebuie sa isi imagineze pas cu pas fiecare secunda dintr-o melodie. Si, cu toate ca poate imprumuta anumite elemente dintr-un dans, un coregraf profesionist creeaza tot timpul spectacole noi. Munca si dorinta de perfectionare, pe langa creativitate, reprezinta cele mai importante calitati ale acestuia.

* Fotografia reprezinta optiunea celor care au capacitatea de a vedea frumosul in ceea ce oamenilor obisnuiti li s-ar parea banal. De asemenea, un fotograf profesionist reuseste sa capteze cele mai impresionante cadre si sa editeze fotografiile astfel incat rezultatul final sa fie cu totul neasteptat. Munca unui fotograf nu este deloc usoara, intrucat creativitatea, rabdarea si pasiunea trebuie sa reprezinte principalele lui insusiri.

* Manichiuristele sunt persoanele care au grija ca doamnele sa aiba unghiile impecabile in orice moment, insa nu numai atat. Cu toate ca aceasta meserie este subestimata, o manichiurista profesionista reuseste sa transforme niste unghii banale intr-unele cu adevarat senzationale, iar pentru a face asta trebuie sa studieze in amanunt ce tratamente se pot aplica in functie de unghii, tipuri de manichiuri, dar sa si gaseasca modele neobisnuite. Afland mai multe informatii despre cursurile de manichiura pedichiura dand click aici foarte probabil veti dori sa urmati o astfel de cariera frumoasa si plina de satisfactii.

Persoanele creative nu isi descopera imediat talentele intr-o anumita ramura, ci este foarte important ca acestea sa munceasca mult si sa nu renunte pentru a ajunge la nivelul dorit. Intrucat alegerea unei cariere in creatie nu este deloc simpla, fiecare trebuie sa isi puna cateva intrebari pentru a realiza daca domeniul ales i se potriveste.

Iata care sunt cele mai importante intrebari la care fiecare ar trebui sa raspunda cat se poate de sincer pentru a reusi sa realizeze ceea ce i se potriveste:

—Ce fac cel mai bine?
—Ce imi place cel mai mult?
—Despre ce ma informez cel mai des?
—Mi se pare extrem de dificil ceea ce fac?
—Depun pasiune in ceea ce fac?
—Ma duc cu placere la serviciu?
—Gasesc provocari continuu in domeniul meu?

Odata ce raspunde la aceste intrebari, o persoana isi poate da seama mult mai usor ce cariera ar trebui sa urmeze. Foarte multi oameni creativi aleg sa isi lase deoparte pasiunile, intrucat au impresia ca nu pot castiga suficient de bine, insa pentru a-si face cat mai bine treaba, orice persoana trebuie sa isi urmeze pasiunile. Presupunand ca alege un job in alt domeniu, oricine o sa resimta mult mai intens stresul si oboseala.

De altfel, un job creativ este platit foarte bine. Cei care renunta la a-si pune in valoare pasiunile, fie nu sunt siguri pe ei, fie nu stiu cat de mari pot fi castigurile. De exemplu, in copywriting si design grafic se poate castiga chiar si 1500 de euro pe luna. Un make-up artist si o manichiurista profesionista pot ajunge la aceeasi suma, mai ales daca lucreaza in televiziuni, teatre sau saloane cosmetice, unde look-ul conteaza foarte mult. Un fotograf si un coregraf pot depasi 2000 de euro lunar.

Creativitatea nu vine singura, ci uneori trebuie stimulata. De aceea, este extrem de important pentru dezvoltarea personala a fiecaruia sa urmeze cursuri de pregatire si sa fie la curent cu tot ce este nou in domeniul in care activeaza. Foarte multi renunta odata ce ating un anumit nivel si risca sa ramana in urma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.