Tu cand ai fost ultima oara la un consult ORL?

Nu neglija un consult ORL nici macar atunci cand nu prezinti vreun semn de afectiune. Redu riscul aparitiei unei boli grave mergend periodic la o consultatie ORL. Opteaza pentru o clinica specializata! Opteaza pentru Clinica Romgermed!

cabinet ORL

 

Vicii care-ti pot afecta sanatatea. Afla cum, printr-un consult la un cabinet ORL

Fumatul si alcoolul vor cauza intotdeauna probleme de sanatate. Nu te putem ajuta sa scapi de ele, dar te putem ajuta in tratarea afectiunilor care apar de pe urma acestor actiuni. Nu astepta sa ajungi la riscuri de tipul cancerului. Mergi mai des la cabinetul unui medic specialist pentru o consultatie ORL.

Clinica Romgermed sustine informarea adolescentilor cu privire la riscurile la care se expun. Convinge-i si tu sa nu mai fumeze si nici sa mai consume alcool in cantitati excesive. Explica-le ca acele afectiuni maligne apar in zilele noastre la varste mult mai fragede.

Un consult la cabinetul ORL realizat preventiv poate salva vieti. De altfel, in tot mai multe cazuri medicale s-a constatat ca aparitia tumorilor este data de viciile de tipul excesului de alcool si al tutunului.

Mergand periodic la un cabinet ORL, in urma unei simple examinari medicul iti va poate evalua cu usurinta din mediul exterior urechile si gatul. In cazul nasului, in functie de problema pacientului, se poate stabili sau nu daca este cazul de o endoscopie. Motivul se datoreaza afectiunilor interioare, intrucat caile nazale pot ajunge pana la 10 centimetri la copii si 12 la adult.

 

Semne ca trebuie sa mergi la un cabinet ORL

Inflamatiile care persista, de regula, sunt un semn clar ca ar trebui sa faci o programare la un cabinet ORL.

Nu neglija durerea in gat care persista de mai bine de trei saptamani. Nici de tusea care te chinuie de mai mult de patru saptamani sau de urechile care prezinta anumite simptome suspecte. Nu astepta sa treaca de la sine. Programeaza-te in cel mai scurt timp la un cabinet ORL.

In cazul in care medicul constata aparitia unei formatiuni tumorale, se iau masuri in vederea urmatorului protocol. Se stabileste o investigatie cu ajutorul unui computer tomograf cu scopul de a stabili daca margineile osoase vor fi pastrate sau nu.

Conform statisticilor, afectiunile maligne din sfera ORL nu apar, de regula, inaintea varstei de 20 de ani. Exceptie de la regula fac doar acele persoane care, in copilarie, au suferit anumite tratamente oncologice. Cert este ca dupa varsta de 20 de ani, cancerul tumoral de la nivelul organelor ORL poate avea un diagnostic clar.

 

Clinica Romgermed va recomanda sa evitati pe cat posibil contactul cu tutunul sau cu excesul de alcool pentru a nu dispune formarea cancerului in zonele mentionate anterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.