Tudorel Toader prezintă marţi procedura şi graficul de numire a procurorului general

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că marţi va prezenta procedura şi graficul de numire a procurorului general, precizând că nu renunţă la revocarea lui Augustin Lazăr.

Luni, ministrul Justiţiei a anunţat că va prezenta marţi procedura şi graficul de numire a procurorului general, precizând însă că pentru a observa neconcordanţe, este preferabil să fie ştiut conţinutul dosarului în baza căruia preşedintele Klaus Iohannis a dat decretul de numire a lui Lazăr.

“Maine (marţi -n.r.) voi prezenta procedura si graficul de numire a celui care ocupa postul de procuror general. Maine (marţi -n.r.) voi face public si continutul dosarului de candidatura. Pentru a observa eventualele neconcordante, preferabil ar fi sa cunoastem si continutul dosarului pe baza caruia a fost aprobat si semnat decretul de investitura. In mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie sa aiba un continut identic!”, a scris Tudorel Toader, pe

Ministrul a mai spus că nu renunţă la procedura de revocare.

“PS: Nu renunt la procedura de revocare a actualului procuror general.
Este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni – cererea de revocare ” nu este oportuna politic/ nu este oportuna” spre deosebire de cererea de revocare ” este inadecvata” !!!”, a scris Tudorel Toader.

Pe de altă parte, procurorul general a precizat, pentru MEDIAFAX, că a primit în scris răspunsul de la Consiliul Superior al Magistraturii care arată că la mapa sa de candidatură nu există o asemenea rezoluţie de clasare privindu-l pe preşedintele Klaus Iohannis.

“Urmare a adresei dumneavoastră (…), vă aducem la cunoştinţă că în urma verificării documentaţiei ataşate la lucrarea noastră (…) (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră”, se arată în documentul transmis de CSM lui Augustin Lazăr, potrivit acestuia.

Procurorul general ceruse Direcţiei resurse umane şi organizare din cadrul CSM, ca urmare a Raportului privind activitatea managerială a procurorului general al României iniţiat de ministrul Justiţiei să i se elibereze o copie a “rezoluţiei de clasare care privea preşedintele României în funcţie”, document ce s-ar fi aflat la dosarul din 2016 cu propunerea de numire a sa în funcţie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.