Un nou scandal al deșeurilor în sectorul 1. Armand: ”Un șantaj de tip mafiot”

Scandalul dintre primarul sectorului 1 și firma de salubrizare Romprest continuă, de data aceasta cu un nou episod

 

Edilul a anunțat, marți seara, că în Sectorul 1 are loc ”un nou șantaj de tip mafiot din partea acestei companii”.

“Este un nou șantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un șantaj adresat tuturor locuitorilor din sector care plătesc bani mulți să fie curat,” a declarat primarul Clotilde Armand, potrivit unui comunicat.

Astfel, edilul a transmis public Companiei Romprest Service SA să reia activitatea de strângere a gunoiului în decurs de 24 de ore. În caz contrar, primăria va rezilia contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubrizare, iar un alt operator va intra pe raza unității teritorial-administrative și va presta aceste servicii.

Mai mult, Armand îi îndeamnă pe cetățenii Sectorului 1 să reclame la Poliția Locală a Sectorului 1, la numărul de telefon 021.9540, apelabil 24 de ore din 24, în cazul în care observă depozite necontrolate de gunoaie pe domeniul public sau că gunoiul menajer nu mai este ridicat de firma de salubritate.

Ea a reamintit decizia Curții de Conturi a României care a constatat că Primăria Sectorului 1 a plătit nejustificat, în perioada 2013-2016, către Romprest Service SA suma de 94,1 de milioane de lei (inclusiv TVA). Suma reprezintă tarife indexate în baza unui indice al pretului de consum, altul decât cel prevăzut în contractul inițial atribuit prin licitație, modificat prin act adițional și contrar prevederilor din caietul de sarcini, fiind calculate dobânzi și penalități în sumă totală de 23,7 milioane de lei.

Atât Curtea de Conturi, cât și Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), au cerut Primăriei Sectorului 1 recuperarea imediată a sumelor plătite nelegal către Romprest Service SA.

“Totuși, nu suntem proștii mafiei gunoaielor și eu nu mă clintesc în fața amenințărilor de tip mafiot. Pot să urle ei cât doresc în presa lor aservită și cumpărată. Eu stau aici în primărie să-i înfrunt pe cei care au impresia că pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primăriei Sectorului 1 (da, atât plătim pentru gunoi) cu ajutorul unor consilieri vânduți.

Am anunțat și Garda de Mediu că operatorul de salubritate din Sectorul 1 depozitează în acest moment ilegal deșeurile. Țineți minte: au maximum 24 de ore. Și eu am început deja să număr,” a declarat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 solicită Gărzii de Mediu sprijinul în identificarea depozitelor ilegale de deșeuri municipale de pe raza acestei zone administrative.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.