Un pod rutier de pe autostradă, PRĂBUŞIT de la o înălţime de 100 m, în apropiere de oraşul Genova. Primele INFORMAŢII: Zeci de morţi/ Imagini terifiante

Un pod rutier pe de autostrada A10 s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Genova, a anunţat poliţia italiană, relatează postul BBC News. Agenţia publică de ştiri ANSA relatează că mai multe persoane ar fi murit după ce câteva vehicule au fost zdrobite de bucăţile de pod căzute.

UPDATE ora 15.23: Cel puţin 11 morţi,5 răniţi grav, după prăbuşirea unei secţiuni dintr-un pod în Italia

Cel puţin unsprezece persoane au decedat, iar alte cinci au fost grav rănite, în urma prăbuşirii unei secţiuni dintr-un pod în Italia, în apropiere de oraşul Genova, potrivit primului bilanţ preliminar anunţat de Ministerul italian de Interne, informează agenţia de ştiri ANSA.

Autorităţile italiene au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte pe măsură ce echipele de intervenţie caută printre dărâmături.

Printre victime se numără şi un copil, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

O secţiune a podului Morandi, care trece pe deasupra unor centre comerciale, fabrici, locuinţe, linia feroviară Genova-Milano şi râul Polcevera, s-a prăbuşit marţi în jurul orei locale 11.30 (ora României, 12.30).

Ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că pare să fie “o tragedie imensă”.

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule ar fi afectate de incident.

Podul care s-a prăbuşit, cunoscut drept podul Morandi, a fost construit în anii 1960 şi reabilitat în 2016.

Aproximativ zece vehicule, în care se aflau mai multe persoane, au fost afectate de prăbuşirea podului în cursul unei ploi torenţiale, relatează surse din cadrul serviciilor de urgenţă, citate de de ANSA.

Premierul italian Giuseppe Conte va ajunge marţi la Genova după prăbuşirea podului. Surse guvernamentale au indicat că premierul va rămâne şi miercuri la Genova.

Matteo Salvini, ministrul italian de Interne, a declarat că autorităţile italiene lucrează pentru a salva vieţi şi a mulţumit pompierilor şi persoanelor implicate în eforturile de salvare a victimelor prăbuşirii podului din Genova.

Anterior surse din cadrul poliţiei, citate de BBC News, au indicat că cel puţin 11 persoane au decedat, iar alte cinci sunt în stare gravă.

Şeful serviciului local de ambulanţă a declarat că se estimează că zeci de persoane au decedat, informează agenţia Adnkronos, citată de Sputnik News.

Filmări de la locul incidentului arată bucăţi mari din pod căzute în valea de sub secţiunea de mijloc a podului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.