World Credit Congress & Exhibition reunește cei mai valoroși experți mondiali în domeniul creditării comerciale la București

Evenimentul se va desfășura în perioada 8-10 iunie 2016
România este gazda celei de-a V-a ediții a World Credit Congress & Exhibition, organizat de ICM Consultoria Capacitación Integral și Leadership Events, în parteneriat cu Doingbusiness.ro și Business Mark, între 8 și 10 iunie 2016, la București.

Evenimentul reprezintă referința comunității globale financiare în ceea ce privește creditul comercial, riscul de credit și colectarea creanțelor. Congresul reunește peste 500 de specialiști și participanți din piața bancară, a colectării creanțelor și serviciilor conexe și reprezintă platforma ideală pentru interacțiunea dintre profesioniști din domeniul financiar și consultanță și servicii care activează la nivel global.

,,Organizarea acestui Congres la București are pentru noi o dublă semnificație: în primul rând, am reușit să convingem organizatorii Congresului că dintre toate statele din regiune, România merită să fie gazda unui astfel de eveniment de importanță globală. În al doilea rând, oferim participanților internaționali (care reprezintă aproape jumătate din audiență) dar mai ales celor români, accesul direct la expertiza internațională de vârf în ceea ce privește aspecte complexe ale finanțării și a managementului riscului în noul context global”, a declarat Cristian Ionescu, Country Manager pentru România al Expense Reduction Analysts.

Potențialul României și a țărilor din regiune și creșterea economică însemnată în contextul evoluției ascendente a economiilor din Europa Centrală și de Est au reprezentat motive pentru care România a fost aleasă pentru a găzdui acest Congres.

Potrivit prognozelor Focus Economics (disponibile aici), economiile ECE au reușit să evite turbulențele financiare din anul 2015 și au generat creștere economică susținută de cererea internă puternică a sectorului privat. Printre factorii care au contribuit la îmbunătățirea consumului privat se află creșterea salariilor, scăderea prețurilor mărfurilor, condiții de credit mai favorabile, ceea ce a condus la o mai bună ocupare a forței de muncă. Toate aceste elemente au sprijinit majorarea veniturilor disponibile ale populației și, cel puțin partial, vor contribui și la creșterea economică a regiunii din anul 2016. Experții consultați de Focus Economics se așteaptă la creștere de 3,1% a economiei regiunii în 2016, iar România este prognozată să înregistreze o dinamică mai accentuată (+3,7% în 2016 și +3,5% în 2017).

,,Din edițiile anterioare ale World Credit Congress & Exhibition am observat că a existat o atractivitate foarte mare pentru participare din partea întreprinderilor mici și mijlocii, companiilor medii și mari dar și a multinaționalelor, reprezentate la nivel de CEO, CFO sau acționari, companii care doresc să își crească activitatea, capitalizarea și să utilizeze cele mai eficiente instrumente financiare pentru a se proteja de riscuri. Aducem acum know-how-ul nostru în privința acestor obiective, la București”, a declarat Luis Eduardo Pérez Mata, Președintele ICM Consultoria Capacitación Integral.

Precedentele ediții au fost organizate în Mexico City (Mexic), Dublin (Irlanda), Sydney (Australia) și Johannesburg (Africa de Sud).

,,Pentru noi este o mare bucurie să contribuim la desfășurarea World Credit Congress & Exhibition la București, pentru prima oară fiind aleasă o țară din Europa Centrală și de Est”, a declarat Dumitru Ion, CEO Kompass România & Doingbusiness.ro. ,,Prin acest eveniment punem Bucureștiul pe harta mondială, pentru care instituțiile financiare, piața creditului și a serviciilor conexe văd potențial ridicat de dezvoltare în perioada următoare, toate edițiile precedente ale Congresului alegând economii cu perspective mari și rapide de creștere”, a adăugat Dumitru Ion.
Mai multe detalii despre World Credit Congress & Exhibition, desfășurat la București, în perioada 8-10 iunie 2016, la Hotelul Marriott, sunt disponibile aici: http://www.creditcongress.com/2016/romana/index.html.

Companiile mici și mijlocii din România, corporațiile medii și mari și reprezentanții multinaționalelor care doresc să participe la lucrările celei de V-a ediții a World Credit Congress & Exhibition pot accesa pagina oficială a Congresului, pentru înscriere, disponibilă aici: http://www.creditcongress.com/2016/romana/inregistrare.html.

Organizatorii evenimentului sunt ICM Consultoria Capacitación Integral și Leadership Events, împreună cu Doingbusiness.ro și Business Mark, în rol de Co-organizatori.
World Credit Congress & Exhibition este sprijinit de Expense Reduction Analysts și Tao Institute For Credit & Risk Management.

Partenerii evenimentului sunt Kompass Romania, Corporate Rebels, Irish Credit Management Training, The Credit Coach, ACCEE, Profit Centred Credit Group, Chartered Institute of Credit Management, Malta Association of Credit Management (M.A.C.M.).

Partenerii media ai evenimentului sunt: Ciclo de Riesgo, Credit Matters, AGERPRES, HotNews, Transilvania Business, Spatiul Construit, Calendar Evenimente, Manager Expres, Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Cariere.ro, MANPRES, RBE Connect și PRBOX.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.